Αρακάς κοκκινιστός

221

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό αρακάς
  • 2-3 πατάτες μέτριες
  • 2 καρότα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • αρκετός άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες μικρού μεγέθους.
  2. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδελίτσες.
  3. Σε κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε.
  4. Προσθέτετε τα καρότα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ανακατεύετε και τα αφήνετε και αυτά να σοταριστούν.
  5. Κατόπιν προσθέτετε τον αρακά, τον σοτάρετε για λίγο και περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
  6. Ρίχνετε λίγη ζάχαρη και ζεστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον αρακά.
  7. Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.