Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Βρήκαν… 400 χιλιάδες σφήκες να έχουν κάνει κατάληψη στην αποθήκη τους! (βίντεο)

Το φετινό καλοκαίρι, οι ειδικοί στις απεντομώσεις έχουν μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μιας οικογένειας στη Ζερς που ανακάλυψε μια σφηκοφωλιά με περίπου 400 χιλ. σφήκες στην αποθήκη-γκαράζ της.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «La Dépêche du Midi» επρόκειτο για γερμανικές σφήκες που είχαν μπει στο σπίτι από ένα κανάλι που περνούσαν ηλεκτρικά καλώδια, όπως ανέφερε ο «εξολοθρευτής» που ανέλαβε την απομάκρυνση των εντόμων.

«Από το σχήμα της σφηκοφωλιάς το οποίο είναι διαφορετικό από τις γαλλικές, πρόκειται για γερμανικές σφήκες (Vespula germanica)» ανέφερε ένας άλλος ειδικός στα ενοχλητικά έντομα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σφηκοφωλιά ήταν τόσο μεγάλη, που η απομάκρυνσή της διήρκησε οκτώ ολόκληρες μέρες, με την αποθήκη-γκαράζ να παραμένει απροσπέλαστη από την οικογένεια για όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη κι αυτό το διάστημα η κυψέλη διαμέτρου 70 εκατοστών συνέχισε να μεγαλώνει, με τις διαστάσεις της να αυξάνονται κατά 10 εκατοστά.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.