Η καθημερινή σου ενημέρωση!

(vid.) Τα ρωσικά Pantsir “θέρισαν” τουρκικά Bayraktar & Anka σε Συρία-Λιβύη…

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S κατέρριψαν πάνω από 40 τουρκικά drones Bayrakar και Anka στην Συρία και στην Λιβύη, αναφέρει ρωσικό δημοσιογραφική πηγή. “Τα τουρκικά drones Bayraktar TB-2 είναι εύκολοι στόχοι για τα ρωσικά συστήματα Pantsir”, ανέφερε Ρώσος αξιωματικός, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Russia-1 TV.

“Τα Bayraktar είναι μεγάλα και δεν είναι δύσκολο να καταρριφθούν ακόμα και από μέτρια εκπαιδευμένους χειριστές”, είπε. Το 2011 είχε αναφερθεί ότι η Ρωσία παραχώρησε στην Συρία 36 συστήματα Pantsir-S1. Πάντως τα τουρκικά drones είχαν διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στον πρόσφατο πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με τους Τούρκους να επιμένουν ότι τα drones τους κατέστρεψαν ευχερώς αρμενικά συστήματα και θέσεις, των Pantsir-S περιλαμβανομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά drones ευθύνονται για την καταστροφή τουλάχιστον 7 συστημάτων Pantsir σε διάφορα μέτωπα. Τώρα όμως φαίνεται πως τα δεδομένα αλλάζουν και οι Ρώσοι αποφάσισαν να αποκαλύψουν την αδυναμία των “τρομερών” τουρκικών drones τα οποία ο “σύμμαχος” του Πούτιν Ερντογάν διέθεσε και διαθέτει και στην Ουκρανία…

defence-point.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.