Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Βάλτε μια κούπα ρύζι στην ντουλάπα σας και δείτε τι απίστευτο θα συμβεί

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βάζετε μια κούπα ρύζι στην ντουλάπα σας
Λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε το ρύζι στην κουζίνα όταν φτιάχνουμε νάσι ή ένα νόστιμο κάρυ. Υπάρχουν όμως και πολλά πράγματα έξω από την κουζίνα που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, όπως το να στεγνώσετε το κινητό σας σε ρύζι αν σας πέσει στο νερό. Με λίγα λόγια, οι περισσότεροι έχουμε ένα σακουλάκι ρύζι στην κουζίνα μας. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να το χρησιμοποιήσετε στην ντουλάπα σας!

Υγρασία
Αν έχετε δοκιμάσει ξανά να βάλετε το κινητό σας σε μια σακούλα ρύζι για να το προστατεύσετε αν σας πέσει μέσα σε νερό, τότε θα γνωρίζετε καλά ότι το ξηρό ρύζι απορροφάει την υγρασία. Αυτό είναι χρήσιμο επειδή μερικές φορές και οι ντουλάπες έχουν υγρασία. Μπορεί γενικά το σπίτι σας να έχει υγρασία ή απλά να βάλατε τα ρούχα στην ντουλάπα πριν στεγνώσουν καλά. Η υγρασία θα κάνει τα ρούχα σας να μυρίζουν άσχημα και πολύ απλά δεν θέλετε η ντουλάπα σας να έχει υγρασία και μούχλα.

Αποσμητικό χώρου
Επειδή το ρύζι απορροφάει την υγρασία από ένα δωμάτιο, μπορεί ταυτόχρονα να δράσει σαν αποσμητικό. Προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου θα δώσετε ένα ευχάριστο άρωμα στην ντουλάπα σας! Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε ακριβά αποσμητικά αρώματα ή φακελάκια, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας εύκολα. Και με τον τρόπο αυτό μπορείτε ένα διαλέξετε μόνοι σας το άρωμα που επιθυμείτε.

Έτσι θα το φτιάξετε:
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κούπα ρύζι (το λευκό ρύζι είναι καλύτερο), λίγο αιθέριο έλαιο, ένα μπολ για να το βάλετε, ένα κομμάτι ύφασμα και ένα λάστιχο. Ανακατέψτε το ρύζι με τις 15 – 20 σταγόνες του ελαίου στο μπολ. Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα (όπως ένα κομμάτι από ένα παλιό κοντομάνικο) και καλύψτε το μπολ. Στην συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο για να δέσετε το ύφασμα. Βάλτε το μπολ κάπου στην ντουλάπα σας όπου δεν θα το φτάνουν τα παιδιά. Θα χρειαστεί να το αντικαταστήσετε μετά από μήνες. Αν χρησιμοποιήσετε καφέ ρύζι αντί για άσπρο θα χρειαστεί να το αλλάξετε πιο γρήγορα επειδή το καφέ ρύζι χαλάει πιο γρήγορα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι για πολλά πράγματα! Θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε το ρύζι για να στεγνώσετε το κινητό σας όταν έχει πέσει σε νερό; Ή μήπως είστε περίεργοι να δείτε πως το ρύζι μπορεί να κάνει μια μαύρη μπανάνα να αποκτήσει το κίτρινο της χρώμα και πάλι; Διαβάστε τις επόμενες δύο σελίδες!

Τηλέφωνο
Το ρύζι δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό αποσμητικό αλλά μπορεί αν σώσει το κινητό σας από πνιγμό. Αν σας έπεσε το κινητό σας στην τουαλέτα ή στον νεροχύτη αυτό το κόλπο μπορεί να το σώσει. Το ξηρό ρύζι απορροφάει το νερό από το κινητό σας. Είναι σημαντικό να βάλετε το κινητό σας μέσα σε ένα μπολ ή σακούλα με ρύζι για τουλάχιστον 48 ώρες. Επίσης βεβαιωθείτε ότι βγάλατε την μπαταρία και την κάρτα SIM. Μπορείτε να τα αφήσετε αυτά να στεγνώσουν ξεχωριστά σε ένα απορροφητικό ύφασμα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μπιστολάκι για να στεγνώσετε το κινητό σας. Ο ζεστός αέρας είναι επικίνδυνος για το κινητό και επίσης μπορεί να σπρώξει την υγρασία και σε άλλα μέρη του κινητού. Το μόνο που θα κάνετε είναι μεγαλύτερη ζημιά!

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.