Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Tυροπιτάκια με ζυμάρι 4 υλικών σε 20 λεπτά

265

Τυροπιτάκια! Ποιος δεν τα λατρεύει; Μικροί και μεγάλοι δύσκολα αντιστέκονται σε μικρά λαχταριστά, ζεστά με τυράκι που λιώνει στο στόμα, τυροπιτάκια.

Και με αυτή την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή κανείς δεν έχει δικαιολογία να μην δοκιμάσει να τα φτιάξει.

Ακολουθήστε τη συνταγή για τυροπιτάκια με ζυμάρι 4 υλικών σε 20 λεπτά και,…καλή σας όρεξη!

Ζυμάρι

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½  κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • Φέτα ή ξινομυζήθρα
  • Γραβιέρα

Για πασπάλισμα

  • Σουσάμι προαιρετικά
  • 1 Αυγό

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ή στο μίξερ με τον γάντζο βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι και πλάθουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι. Αφού ζυμώσουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία απαλή, αφράτη ζύμη αφήνουμε το ζυμαράκι μας στην άκρη και σπάμε το τυρί.

Ανοίγουμε στην παλάμη ή με πλάστη στρογγυλά ζυμαράκια που τα γεμίζουμε με μία κουταλιά τυρί.

Παίρνουμε τις άκρες από το ζυμάρι και τσιμπώντας τις γυρνάμε προς τα μέσα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα στρογγυλό μπαλάκι. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί τα τυροπιτάκια μας-με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν-χτυπάμε ένα αυγό ολόκληρο και τα περνάμε προσεκτικά με το πινέλο. Ρίχνουμε σουσάμι   και φουρνίζουμε στους 180 για 15-20 λεπτά.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More