Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τσίπρας για Προανακριτική: Δεν υποχωρώ!

0 7
Discussion on the vote of c

Σαφές μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Προανακριτική Επιτροπή και ούτε πρόκειται να υποχωρήσει ως προς τη σύνθεση της επτάδας των βουλευτών του κόμματος που συμμετέχουν έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο πρέοδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «βλέπουμε μια επιμονή (σ.σ. από πλευράς πλειοψηφίας) η οποία μπορεί να οδηγήσει την ίδια την Επιτροπή σε νομικό αδιέξοδο».

«Οι Τζανακόπουλος και Πολάκης μαζί με τους υπόλοιπους πέντε αποτελούν την επτάδα πού έχω ορίσει να εκπροσωπούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή. Από εκεί και πέρα, είναι ευθύνη του Προεδρείου της Επιτροπής, άρα της πλειοψηφίας, αλλά κατ’ επέκταση και του Προέδρου της Βουλής, να εφαρμοστεί η νομιμότητα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς δεν θα προχωρήσουμε, βεβαίως, σε εξαλλοσύνες» είπε, συμπλήρωσε όμως, επικαλούμενος τα λόγια του Ηλία Ηλιού, ότι «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα». «Θα επιμείνουμε στους νόμους, στο Σύνταγμα, στον κανονισμό της Βουλής», είπε.

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να αποχωρήσουμε από την Επιτροπή προκειμένου με ησυχία απόλυτη και χωρίς να βγαίνουν στη δημοσιότητα όλα όσα εκτυλίσσονται εκεί, να προχωρήσουν ανενόχλητοι».

«Η επτάδα που συμμετέχει, δηλαδή η επιλογή της σύνθεσης που αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυτό το προνόμιο και αυτό το δικαίωμα δεν το απεμπολώ. Δεν έχω δικαίωμα να το απεμπολήσω» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε:

«Η επτάδα είναι αυτή και ας αναλάβουν τις ευθύνες για τον αντιδημοκρατικό εκτροχιασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία».

paraskhnio.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More