Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τρομερό: Τόσο καιρό μαγειρεύαμε λάθος τα μακαρόνια μας!

210

Δες τι κάνεις λάθος

Μετά τα τοστ είναι κατά γενική ομολογία το πιο εύκολο φαγητό για να μαγειρέψει κανείς. Η μέθοδος είναι λίγο-πολύ γνωστή. Μόνο που τόσα χρόνια την κάνουμε λάθος.

Δες ποιο είναι αυτό στο παρακάτω άλμπουμ:

Όπως είπαμε η μέθοδος του μαγειρέματος είναι γνωστή.

Βάζεις το νερό στην κατσαρόλα…

…περιμένεις, ανακατεύεις, βράζουν…

…προσθέτεις αν θέλεις και λίγο αλάτι, μόλις βράσει ρίχνεις τα μακαρόνια…

…και τέλος τα βγάζεις από την κατσαρόλα.

Και όμως υπάρχει μια θεωρία που μας λέει ότι αυτή η μέθοδος είναι εντελώς λάθος. Η θεωρία λέει…

Παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι.

Βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο.

Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό.

Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή «σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας. Και κάνουμε καλό και στο περιβάλλον, εξοικονομώντας νερό!

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More