Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τραχανότο με γαρίδες και μυρωδικά (vid)

6

Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να νηστέψουν.

Αν είσαι φαν του τραχανά (όπως εγώ) θα χαρείς να μάθεις (όπως χάρηκα κι εγώ) πως πλέον την περίοδο της Σαρακοστής, ο τραχανάς δεν θα λείπει από τα πιάτα μας.

Έτσι νηστίσιμο λοιπόν είναι κι αυτό το τραχανότο με γαρίδες και μυρωδικά, το οποίο ετοιμάζεται πανεύκολα, σε πολύ λίγο χρόνο και είναι πεντανόστιμο.

Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή, είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει.

Υλικά

για τις γαρίδες

2 κ. σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κιλό γαρίδες
50 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι-πιπέρι

για τον τραχανά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. νηστίσιμο τραχανά λαχανικών
50 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι – πιπέρι
1/2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
700 ml ζωμό λαχανικών
1 κ. σ ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ. σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού

Διάβασε και δες πώς γίνεται το νηστίσιμο τραχανότο με γαρίδες

  1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνω το ελαιόλαδο με το σκόρδο και σοτάρω εκεί τις γαρίδες για 1 περίπου λεπτό ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2. Σβήνω τις γαρίδες με το κρασί, προσθέτω αλάτι και πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος, σοτάρω το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτω τον τραχανά και τον ανακατεύω με μια ξύλινη σπάτουλα να λαδωθεί καλά.
  4. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκόολ, προσθέτω αλάτι – πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.
  5. Ανακατεύω απαλά και ξεκινώ να προσθέτω σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών.
  6. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί το πρώτο μέρος από το ζωμό, προσθέτω κι άλλο ανακατεύοντας διαρκώς και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να προσθέσω όλο το ζωμό.
    Αν τελειώσει ο ζωμός κι ο τραχανάς δεν είναι ακόμα έτοιμος, προσθέτω ζεστό νερό.
    Πάντα ζεστό για να μην κόψει η βράση.
  7. Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος, προσθέτω τις γαρίδες, τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύω απαλά.
  8. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού

Πηγή: Mothersblog.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More