Τούρτα espresso για να γιορτάσετε γενέθλια!

0 9

Υλικά

Για τα παντεσπάνια

100 γρ. βούτυρο
50 γρ. γάλα
1 κ.σ. καφέ espresso σε σκόνη
6 αυγά μεσαία
250 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για το frosting

500 γρ. μασκαρπόνε
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Για τη σύνθεση

50 γρ. καφέ espresso
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Για το σερβίρισμα

80 γρ. φουντούκια τριμμένα
καφέ espresso σε κόκκους

Εκτέλεση

Για τα παντεσπάνια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το γάλα, τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο καφές.
Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.
Στο μπλέντερ βάζουμε τα φουντούκια και χτυπάμε καλά για να γίνουν τρίμμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με πολύ απαλές κινήσεις ώστε να μην πέσει ο όγκος του.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες 20 εκ. που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

Για το frosting

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα με μια μαρίζ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Χρειάζεται να χτυπήσουμε καλά για να σπάσει το μασκαρπόνε και να μην αφήσει κομμάτια στο μείγμα.

Για τη σύνθεση

Στην πιατέλα σερβιρίσματος στρώνουμε τρεις λωρίδες λαδόκολλας σε τριγωνικό σχήμα.
Στο κέντρο απλώνουμε λίγο από το frosting και βάζουμε το ένα παντεσπάνι.
Σε μία κούπα βάζουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Με ένα πινέλο ραντίζουμε το παντεσπάνι με το 1/3 από το μείγμα.
Απλώνουμε το ¼ από το frosting και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα δύο παντεσπάνια. Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο frosting σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
Στολίζουμε με το τριμμένο φουντούκι, τους κόκκους καφέ και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.