Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τουρκία & Γεωργία έκλεισαν τον εναέριο στα ρωσικά αεροσκάφη

Εκτραχύνεται η κατάσταση μετά την “φωτιά” που έβαλαν οι Τούρκοι και ο Ερντογάν στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ βάζοντας τους Αζέρους σε μεγάλες περιπέτειες.

Πριν λίγο ρωσικές πληροφορίες από το Avia pro., φέρουν την Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και την… Τουρκία να έχουν κλείσει τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο τους στη Ρωσία.

Τούρκος σύμβουλος: Αρμενία-ΡΚΚ επιτέθηκαν στους Αζέρους για αντιπερισπασμό στην Ελλάδα

Την είδηση την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, ενώ παραθέτουμε και βίντεο από έτερο ρωσικό ΜΜΕ που αναφέρει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Οι ρωσικές πηγές θεωρούν ότι εφόσον συμβαίνει αυτό, ο ρωσικός στρατός που βρίσκεται στο έδαφος της Αρμενίας είναι τυπικά περικυκλωμένος και δεν μπορεί να εγκαταλείψει εύκολα το έδαφος της χώρας λόγω του γεγονότος ότι η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία, απαγορεύουν στα ρωσικά αεροσκάφη να εισέλθουν στον εναέριο χώρο τους, ενώ το ίδιο φέρεται να συμβαίνει και με τα χωρικά ύδατα αυτών των χωρών.

Αυτές οι χώρες πιθανότατα αποφάσισαν από κοινού να κλείσουν τα σύνορα στα ρωσικά αεροσκάφη στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, με στόχο να περιορίσουν τη βοήθεια της Ρωσίας ακόμη και αν η Αρμενία στραφεί στον οργανισμό CSTO για βοήθεια.

Προς το παρόν, η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού αναφέρεται ότι η Αρμενία έχει σημαντικές απώλειες σε μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας, έχασε περίπου 30 άρματα μάχης, 4 ελικόπτερα και πολλά αεροσκάφη.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Mig -29 αλωνίζουν το Ναγκόρνο/Καραμπάχ

Την ίδια στιγμή μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 των ρωσικών δυνάμεων εντοπίστηκαν στον ουρανό πάνω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας.

Η Ρωσία με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύει σαφώς τις συμμαχικές δεσμεύσεις της έναντι της Αρμενίας στο πλαίσιο της κλιμακούμενης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ερεβάν και Μπακού.

Τα ρωσικά αεροσκάφη ελέγχουν τον εναέριο χώρο πάνω από το Ερεβάν διαφυλάσσοντας την 102η βάση με το όνομα Αλεξάντερ Νέβσκι, στο Γουύμρι σε περιοχή έξω από το Ερεβάν.

Αρμενία προς Ρωσία: ”Εάν χρειαστεί θα σας ζητήσουμε στρατιωτική βοήθεια!”

Η στρατιωτική εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300V (988ο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύνταγμα), μαχητικά MiG-29, Mi-24P και Mi-8MT ελικόπτερα (μέρος της 3624ης αεροπορικής βάσης, αεροδρόμιο Erebuni κοντά στο Ερεβάν). Ο αριθμός του ρωσικού προσωπικού είναι περίπου 4 χιλιάδες άτομα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές, η Τουρκία μεταφέρει μαχητές από την Συρία στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό αναφέρεται από την κουρδική ιστοσελίδα Afrin Post.

Πηγές του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με την άφιξη μαχητών που ελέγχονται από την Άγκυρα στο Αζερμπαϊτζάν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το SOHR, οι Τούρκοι μισθοφόροι στο Αζερμπαϊτζάν θα λαμβάνουν περίπου 1.500-2.000 $ ανά μήνα.

Ο πόλεμος που ξεκίνησε στην περιοχή τείνει να μετατραπεί από τους Τούρκους σε νέα “Λιβύη” ή “Συρία” με σαφή στόχο όμως τώρα την Αρμενία.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.