Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τόσο καιρό καθαρίζεις τα αυτιά σου με τον λάθος τρόπο!

95

Τα αυτιά είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι και όταν τα καθαρίζεις πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός! Οι μπατονέτες μπορούν να βλάψουν περισσότερο τα αυτιά σου απ’ ότι να τα βοηθήσουν!

Κι όμως! Οι μπατονέτες μπορεί να βλάψουν τα αυτιά σου και όχι να τα καθαρίσουν. Ουσιαστικά, σπρώχνουν το κερί πιο βαθιά στο κανάλι του αυτιού αντί να το αφαιρούν.αυτιά 

To κερί “αποθηκεύεται” στα αυτιά σου και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακοής. Κι αν σπρώχνεις τη μπατονέτα πιο βαθιά τότε πραγματικά μπορεί να υπάρξουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ακοή σου.

Όσο αηδιαστικό κι αν ακούγεται, το κερί λιπαίνει τα κανάλια του αυτιού και εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων! Τα αυτιά μας μπορούν να καθαριστούν από μόνα τους αλλά αν νιώθεις την ανάγκη να τα καθαρίσεις τότε υπάρχουν μερικοί εναλλακτικοί τρόποι.αυτιά

βουλώνουν τα αυτιά

Χαρτομάντιλο!
Μπορείς να τυλίξεις το δάχτυλό σου σε ένα χαρτομάντιλο και να βγάλεις απαλά το κερί έξω από το αυτί σου. Και πάλι, όμως, προσπάθησε να επιμείνεις στο εξωτερικό και να μην εμβαθύνεις γιατί θα μπλοκάρεις τα αυτιά σου. Αυτό θα είναι πιο αποτελεσματικό αν το κάνεις μετά από ένα ζεστό ντους!

Μπορείς να προσθέσεις λίγο λάδι
Κι όμως! Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Έρευνας, αν ρίξεις δύο με τρεις σταγόνες λάδι στα αυτιά σου μπορεί να μαλακώσει το κερί του αυτιού και να βγει με μεγαλύτερη ευκολία. Μπορείς να ακολουθείς αυτή τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα αλλά και καθημερινά δεν βλάπτει το αυτί σου.

βουλωμένα αυτιά

Ειδικές σταγόνες
Υπάρχουν ειδικές σταγόνες για τα αυτιά, τις οποίες μπορείς να βρεις στο φαρμακείο, μπορούν να βοηθήσουν να μαλακώσει το κερί και έπειτα να είναι πιο εύκολο να το αφαιρέσεις με ένα χαρτομάντιλο.

Επίσκεψη στον γιατρό
Αν νομίζεις πως έχεις πρόβλημα με την ακοή σου, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς έναν γιατρό. Ένας ωτορινολαρυγγολόγος μπορεί να κάνεις τον καλύτερο καθαρισμό και με τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

πηγη-ipop.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More