Τορτίγια με πατάτες

100

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 8 αβγά
  • 4 + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια τα κόβετε κατά μήκος στα τρία και μετά κάθετα σε κύβους 2 εκατοστών περίπου.
  2. Ρίχνετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει σοτάρετε τις πατάτες.
  3. Μετά, ρίχνετε τα κρεμμύδια, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και σουρώνετε.
  4. Στη συνέχεια, βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι ή με το σύρμα.
  5. Ύστερα, προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.
  6. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα στα γρήγορα το μίγμα.
  7. Ισιώνετε την επιφάνεια και τηγανίζετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, χωρίς να σκεπάσετε.
  8. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αναποδογυρίζετε την τορτίγια σε ένα πιάτο (ή στο καπάκι) και την αφήνετε να «γλιστρήσει» πάλι μέσα στο τηγάνι.
  9. Ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Τη σερβίρετε χλιαρή.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.