Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Το WiFi Επηρεάζει τη Γονιμότητα. Τι Παθαίνει το Ανδρικό Σπέρμα από το Κινητό στην Τσέπη

Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδιά για καιρό και δεν έχετε μεγάλη επιτυχία, η απάντηση θα μπορούσε να είναι στην τσέπη σας. Κυριολεκτικά. Η Kumiko Nakata, ερευνήτρια από την Ιαπωνία, διαπίστωσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από συσκευές WiFi, όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι routers, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο σπέρμα.

Kumiko Nakata
Kumiko Nakata

Εμείς προσπαθούμε να παρακολουθούμε τις τελευταίες έρευνες και τις μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες μας.

Το 30% των προβλημάτων γονιμότητας προέρχονται από άνδρες

Σύμφωνα με τoν Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 15% των ζευγαριών στον κόσμο έχουν προβλήματα όσον αφορά την αναπαραγωγή. Και τουλάχιστον το ένα τρίτο των προβλημάτων γονιμότητας προέρχονται από τους άνδρες. Φυσικά, η υπογονιμότητα των ανδρών μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, όπως ένα κακό περιβάλλον, άγχος, κακή διατροφή, γενετική κλπ. Ωστόσο, ένα μικρό πράγμα, όπως η διατήρηση ενός κινητού τηλεφώνου στην τσέπη τους, μπορεί να είναι το κερασάκι της τούρτας που δεν σας επιτρέπει να μεγαλώσετε την οικογένειά σας.

Πείραμα έκθεσης WiFi

Οι Ιάπωνες επιστήμονες πήραν δείγματα από μια ομάδα 51 ανδρών και τους χώρισε σε 3 ομάδες. Χρησιμοποίησαν επίσης μια συσκευή WiFi που αντιγράφει τις εκπομπές ενός κινητού τηλεφώνου.

Μια ομάδα δειγμάτων δεν έλαβε καμία έκθεση από ένα δρομολογητή WiFi. Η δεύτερη ομάδα ήταν εκτεθειμένη, αλλά είχε μια ασπίδα προστασίας WiFi. Και η τρίτη ομάδα είχε πλήρη έκθεση. Τα δείγματα τοποθετήθηκαν σχετικά κοντά στη συσκευή WiFi, αντιγράφοντας το κινητό τηλέφωνο που μεταφέρεται στην τσέπη του παντελονιού και τα αποτελέσματα λήφθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους.

Το σπέρμα υποστεί βλάβη μετά από 2 ώρες.

Τα ευρήματα ήταν λίγο τρομακτικά. Ενώ ήταν υπό την επήρεια ενός σήματος WiFi για 30 λεπτά δεν υπήρχε σχεδόν κανένα αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη έκθεση όμως άρχισε να δείχνει μια εντυπωσιακή διαφορά. Μετά από μόλις 2 ώρες ο ρυθμός κινητικότητας της μη εκτεθειμένης ομάδας ήταν 53,3%, η ομάδα ασπίδας 44,9% και η εκτεθειμένη ομάδα μόνο 26,4%. 24 ώρες αργότερα ο νεκρός ρυθμός σπερματοζωαρίων για την εκτεθειμένη ομάδα ήταν 23,3% σε σύγκριση με το 8,4% για τα μη εκτεθειμένα δείγματα.

Έχουμε περισσότερα κινητά τηλέφωνα από ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, σήμερα, ο αριθμός των ενεργών κινητών τηλεφώνων είναι μεγαλύτερος από τον πραγματικό παγκόσμιο πληθυσμό, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν περισσότερα από ένα τηλέφωνα και το αποτέλεσμα των κυμάτων τους μπορεί να είναι πολύ σοβαρό για να αγνοηθεί.

Η πρόληψη μπορεί να είναι πολύ απλή.

Η κ. Nakata διευκρίνισε ότι η μελέτη επιβεβαίωσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από συσκευές WiFi είναι ασφαλή για τους ανθρώπους από την άποψη της ευημερίας και της υγείας. Ίσως, μια απλή λύση, όπως η διατήρηση του τηλεφώνου σε ένα γραφείο αντί σε μια τσέπη, θα κάνει τη διαφορά για μερικές οικογένειες.

Πού φυλάσσετε συνήθως τα κινητά σας τηλέφωνα και τι πιστεύετε για αυτή την έρευνα; Μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας.

Με πληροφορίες από racgp.org.au

loading...
Leave A Reply