Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Το σχόλιο της Μενδώνη για τη μούχλα στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα

0 8

Τις φωτογραφίες που δείχνουν τη μούχλα στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, τονίζοντας ότι πρόκειται για «πολύ απογοητευτική κατάσταση», που είναι «εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων».

Η Λίνα Μενδώνη υπογραμμίζει ότι αυτή η εικόνα εγκατάλειψης ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Αναλυτικά, η υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: «Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

topontiki.gr

Λογια Σταρατα

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More