Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Το να είσαι έγχρωμος δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τον κορονοϊό. Η ζωή σε μια ρατσιστική χώρα είναι

6

Του Renée Graham για το Boston Globe

Ο ρατσισμός είναι δολοφόνος. Σε μια πανδημία, είναι ένας μαζικός δολοφόνος.

Ενώ είναι συγκλονιστικό, τα δυσανάλογα υψηλά ποσοστά μόλυνσης και θανάτου σε κοινότητες έγχρωμων από τον κορονοϊό δεν είναι απροσδόκητα. Ακόμη και σε μια παγκόσμια κρίση υγείας, οι έγχρωμοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν κοινωνική αποστασιοποίηση από τον συστημικό, θεσμικό και ιδρυτικό ρατσισμό που επισκιάζει και υπονομεύει τις ζωές μας.

Όταν υποβάλλεσαι σε ρατσισμό και εσωτερικεύεις το ρατσισμό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα υγείας, είπε η Δρ. Fatima Cody Stanford, ιατρός παχυσαρκίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ζούμε σε μια πολύ ρατσιστική κοινωνία, έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο ότι είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε και να το σκεφτόμαστε καθώς μιλάμε για το COVID-19.

Στις πολιτείες που συλλέγουν στοιχεία για τον κορονοϊο ανά φυλή και εθνικότητα, οι έγχρωμοι άνθρωποι πεθαίνουν με ποσοστά που υπερβαίνουν το διπλάσιο του μεριδίου τους στον πληθυσμό. Η Μασαχουσέτη δείχνει επίσης αυτή την τρομερή τάση. Μετά από εβδομάδες πίεσης από την εκπρόσωπο Ayanna Pressley, την γερουσιαστή Elizabeth Warren, και πολλούς άλλους, οι κρατικοί αξιωματούχοι τελικά δημοσίευσαν κάποια φυλετικά και εθνοτικά δεδομένα για τις περιπτώσεις κορονοϊού και τους θανάτους από COVID-19.

Ακόμα και οι περιορισμένοι αριθμοί αποκάλυψαν αυτό που η Σύμβουλος της Βοστώνης Julia Mejia ήδη υποπτευόταν. Οι κοινότητες των εγχρώμων καταστρέφονται από τον ιό. Οι μαύροι αποτελούν πάνω από το 40% των κρουσμάτων κορωναΐων της Βοστώνης. Η Chelsea, μια πόλη Λατίνων μεταναστών της εργατικής τάξης , έχει το υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης λοιμώξεων από το κράτος.

Μεγάλωσα στη Βοστώνη, και γνωρίζω πώς είναι οι ανισότητες στον τομέα της υγείας βάσει του ταχυδρομικού κώδικα, είπε. Είμαστε πάντα σε μεγαλύτερο κίνδυνο για τα πάντα. Έχουμε πάντα το κύριο βάρος όλων αυτών των σεναρίων.

Για την αντιμετώπιση αυτής της φυλετικής ανισότητας, ο δήμαρχος Martin J. Walsh ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας Ομάδας Εργασίας για τις Ανισότητες Υγείας στον COVID-19.

Από το AIDS, το οποίο εξακολουθεί να πλήττει δυσανάλογα τις μαύρες γυναίκες, έως τον τυφώνα Κατρίνα, ο οποίος κατέστρεψε τις πλειοψηφικά μαύρες γειτονιές της Νέας Ορλεάνης, καταστροφές εκρήγνυνται σε απόλυτα καταστροφικές για τους έγχρωμους.

Η αγνόηση του αντίκτυπου του ιού στις έγχρωμες κοινότητες σημαίνει άρνηση του αντίκτυπου του ίδιου του ρατσισμού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών υποβαθμισμένης στέγασης. Ζουν σε ελλείψεις τροφίμων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά διαβήτη, παχυσαρκίας και καρδιακών παθήσεων και περισσότερες αναπνευστικές ασθένειες, λόγω κακών περιβαλλοντικών συνθηκών. Η υποαπασχόληση και η υποασφάλιση έχουν καταστήσει πολλούς Λατίνους και Μαύρους ιδιαίτερα ευάλωτους σε αυτή την πρωτοφανή κρίση υγείας.

Το άγχος μπορεί επίσης να συμβάλει σημαντικά [στους παράγοντες κινδύνου για την υγεία], δήλωσε η Στάνφορντ. Γνωρίζουμε ως Μαύροι ότι καθώς περπατάμε και ζούμε και αναπνέουμε, υποβαλλόμενοι σε πολύ πιο έντονες πιέσεις από άλλους πληθυσμούς.

Η Mejia επισημαίνει ότι οι συμβουλές ή οι εντολές τύπου διαμονή στο σπίτι σημαίνουν λίγα πράγματα για τους ανθρώπους των οποίων οι δουλειές δεν τους επιτρέπουν αυτή την πολυτέλεια. Πολλοί δεν έχουν πάρει αναρρωτική άδεια. Κάθε φορά που φεύγουν από το σπίτι, όταν παίρνουν μαζική μεταφορά για να πάνε στη δουλειά, θέτουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο.

Το αποκαλώ χάσμα προνομίων, είπε. Αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε ειλικρινείς αυτή η συζήτηση, είναι για εκείνους που έχουν και για εκείνους που δεν έχουν. και όσοι δεν έχουν, δεν έχουν εδώ και πολύ καιρό. Το COVID-19 ρίχνει φως σε μια πραγματικότητα που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη.

Αυτή η πανδημία έχει τραβήξει την προσοχή στον βαθιά ριζωμένο συστημικό ρατσισμό που υπάρχει στην Αμερική αυτή τη στιγμή, δήλωσε η Μέγια. Ο κόσμος μιλάει γι’ αυτό λόγω αυτής της κρίσης, αλλά θέλω να μιλήσω γι’ αυτό πέρα από το COVID-19. Πρέπει να υπάρξει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την εξάλειψη του συστημικού ρατσισμού.

Οι νέες πληροφορίες σχετικά με τις φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες δεν αφορούν τα τέστ ή τη θεραπεία, οι οποίες μπορεί να αποκαλύψουν ακόμα περισσότερες ανισότητες. Το να γνωρίζει κανείς απλά τα πρωτογενή στατιστικά στοιχεία για τη φυλή και την εθνικότητα σε αυτή την πανδημία δεν είναι αρκετά βαθύ, είπε ο Στάνφορντ. Οποιαδήποτε δεδομένα πρέπει να ποσοτικοποιηθούν με τρόπο που να έχει νόημα για να επιτευχθεί μια συνεκτική και περιεκτική δήλωση σχετικά με τους πολλούς τρόπους με τους οποίους ο ιός αυτός επιτίθεται στις περιθωριοποιημένες κοινότητες και πώς μπορούμε να καλύψουμε το κενό.

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν χρειάζεται. Σε ένα έθνος που βασίζεται στρατηγικά στη φυλετική και οικονομική ανισότητα, δεν επρόκειτο ποτέ να είναι ο μεγάλος ισοσταθμιστής που κάποιοι είχαν πεί. Το να είσαι έγχρωμο άτομο δεν αποτελεί από μόνο του παράγοντα κινδύνου. Ωστόσο, αυτή η πανδημία είναι μια θανάσιμη υπενθύμιση ότι η ζωή σε μια ρατσιστική χώρα αποτελεί.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More