Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα

13

Μια από τις πιο άτυχες στιγμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος είναι να πεταχτεί επάνω μας καυτό λάδι.

Εκτός από τον πόνο που προκαλεί το κάψιμο, αφήνει τους χειρότερους λεκέδες στα ρούχα.Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτές τις δύσκολες και ανεπιθύμητες στιγμές.Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο αλάτι.

Τι πρέπει να κάνετε; Πριν ρίξετε τις πατάτες στο τηγάνι πασπαλίστε τον πάτο του με λίγο αλάτι.

Αφού κάψει το λάδι και πριν ρίξετε μέσα σε αυτό τις πατάτες, τους κεφτέδες ή ό,τι άλλο έχετε σκοπό να τηγανίσετε, ρίξτε λίγο αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αυτό ήταν! Δεν θα πιτσιλιστείτε ποτέ ξανά και δεν θα κάνετε και χάλια την κουζίνα σας με ένα και μόνο τηγάνισμα!

Ακόμη μία χρήσιμη συμβουλή:

Για να καθαρίσει τέλεια το τηγάνι σας αμέσως μετά το τηγάνισμα δεν έχετε παρά να χύσετε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (αφού πρώτα κρυώσει) και να αλατίσετε και πάλι την επιφάνεια του τηγανιού αφού πρώτα το βρέξετε. Το αλάτι βοηθάει πολύ και στο καθάρισμα. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια πάρτε το σφουγγάρι και περάστε το. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More