Το «χαβιάρι» της Ελλάδας που εξάγεται σε όλο τον κόσμο και επιλέγουν οι μεγαλύτεροι σεφ

Εξάγεται σε πάνω από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο

0 7

Το 1856, στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, ένα προϊόν άρχισε να γίνεται γνωστό και να αποκτά ιδιαίτερη εμπορική αξία…το αυγοτάραχο. Τα αβγά του θηλυκού κέφαλου, θεωρούνται από πολλούς ως το χαβιάρι της Ελλάδας και προσφέρουν υψηλή γαστρονομική εμπειρία για όποιον το δοκιμάσει.

Αυτό φυσικά το γνώριζαν τα αδέλφια Τρικαλινού που κατάφεραν και να δημιουργήσουν ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας με ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία, το οποίο σήμερα διαθέτει φανατικούς λάτρεις ανά τον κόσμο.

Τέσσερις γενιές μετά η οικογένεια αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να προσφέρει κάτι διαφορετικό από το παστό η αποξηραμένο αυγοτάραχο. Αυτή τη στιγμή, η επιχείρηση αριθμεί διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων όπως το αυγοτάραχο, το μελίχλωρο αυγοτάραχο, το τριμμένο αυγοτάραχο και το αυγοτάραχο phyche και το αυγοτάραχο με χαβιάρι -για το οποίο έχουν κατοχυρώσει πατέντα.

Τα προϊόντα τους εξάγονται σε πάνω από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και μπορεί κάποιος να τα γευτεί σε εστιατόρια στην Ταϊβάν, τη Σουηδία, την Ισπανία, τη Ρωσία και την Αμερική.

Μάλιστα το 2009 ένας από τους κορυφαίους Chef του πλανήτη ο Ferran Adria παρουσίασε το Αυγοτάραχο της εταιρίας στο εστιατόριο El Bulli (με 3 αστέρια Michelin) και το 2014 το κορυφαίο εστιατόριο El Celler de Can Rocas (που επίσης κατέχει 3 αστέρια Michelin) εγκαινίασε ένα πιάτο αφιερωμένο στο αυγοτάραχο Trikalinos.

Δείτε το video: 

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.