Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τηγανίτες με φρέσκο ανθότυρο και μέλι

Μια γλυκιά συνταγή για μικρούς και μεγάλους!

Yλικά

1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φλ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
3 κ.σ λιωμένο βούτυρο που το έχουμε αφήσει και έχει κρυώσει
5-6 σταγόνες εσάνς βανίλιας
200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
4 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το µπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά το χυλό. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 10΄.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και αφού λίωσει και πιάσει όλη την επιφάνεια παίρνουμε μία κουτάλα την μισογεμίζουμε και την αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Το ψήνουμε από τη µία πλευρά, όταν βγουν φουσκάλες στην τηγανίτα μας είναι έτοιμη η κάτω πλευρά, µε μία σπάτουλα το αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. Τις στήνουμε σαν πύργο, βάζουμε το ανθότυρο και περιχύνουμε με το μέλι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.