Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τι θα κυνηγούν οι πλούσιοι στο μέλλον; Μια εφιαλτική εκτίμηση…

Άλλοι κυνηγούν δόξα και χρήμα, άλλοι βγαίνουν στη φύση και κυνηγούν πουλιά και άλλα ήμερα ή άγρια ζώα. Αυτά στις μέρες μας. Διότι σε 100 – 200 χρόνια από σήμερα, όποιος θα έχει την οικονομική δυνατότητα, θα συμμετέχει σε σαφάρι ανθρώπων!

Τη σοκαριστική αυτή εκτίμηση διατυπώνει σε επιστημονικό περιοδικό ο λέκτορας Τουρισμού του Πανεπιστημίου Κεντρικού Λανκασάιρ Daniel Wright. Και υποστηρίζει ότι μέχρι το 2200 το κυνήγι ανθρώπων θα έχει καθιερωθεί και επισήμως ως ένα ακριβό χόμπι για (αρρωστημένους) κροίσους.

Η εφιαλτική δραστηριότητα θα εντάσσεται στον αποκαλούμενο Σκοτεινό τουρισμό*, ο οποίος ήδη αποφέρει κάθε χρόνο τεράστια έσοδα.

Για να περιοριστεί ο υπερπληθυσμός…
Ο κόσμος σε 100 χρόνια περιγράφεται ως διαβρωμένος από οικονομικές και οικολογικές καταστροφές, που θα έχουν οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή τροφίμων. Γι΄ αυτό ο υπερπληθυσμός θα πρέπει να περιοριστεί από τους πλουσίους και ένας τρόπος είναι αυτό να γίνει σπορ (!).

Ανατριχιαστικό τηλεοπτικό θέαμα
Σύμφωνα με το επιστημονικό άρθρο, ο θάνατος ανθρώπων σε δημόσιους χώρους δεν είναι νέο φαινόμενο, αφού σε προηγούμενους αιώνες παρόμοιο «θέαμα»… απολάμβανε το κοινό στις ρωμαϊκές μονομαχίες και στις δημόσιες εκτελέσεις. Και μάλιστα δωρεάν.

Ο Wright εκτιμά ότι μέχρι το 2200 μπορεί το θέαμα να μεταδίδεται και μέσω των τηλεοράσεων, όπως γίνεται στην ταινία επιστημονικής φαντασίας The Running Man (στη φωτό σκηνή από την ταινία) ή στα The Hunger Games.

Ο Σκοτεινός Τουρισμός σε άνθηση…
* Ο Σκοτεινός τουρισμός αφορά σε ταξίδια που σχετίζονται με μακάβρια γεγονότα (θανάτους, δολοφονίες, καταστροφή) ή συνδέονται με σκοτεινές περιόδους της ιστορίας. Και βρίσκεται σε εντυπωσιακή άνθηση. Για παράδειγμα, οι επισκέψεις τουριστών στο Άουσβιτς, το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία όπου υπολογίζεται ότι εκτελέστηκαν περίπου 1,1 εκατ. Εβραίοι, αυξήθηκαν κατά 40% το 2015!

Η αύξηση των ταξιδιών αυτών και η ίδρυση του Ινστιτούτου για τον Σκοτεινό Τουρισμό – που έχει σκοπό την αναγνώριση του συγκεκριμένου πεδίου – αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη ζήτηση γι΄ αυτό το είδος τουρισμού.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.