Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να τις τρως ωμές

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας και να επιλέγουμε μόνο τις τροφές οι οποίες είναι σίγουρο ότι μπορούμε να τις φάμε ωμές

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του eretikos.gr στο Google News

Δες παρακάτω τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να τρως ωμές

1. Πικραμύγδαλα

Μπορεί να μην το έχεις ξανακούσει αλλά αν δεις έξω μια αμυγδαλιά δεν πρέπει να φας έτσι τον καρπό της. Γιατί μπορεί να είναι πικραμύγδαλο, το οποίο περιέχει υδροκυανικό οξύ. Πρέπει να ξέρεις ότι περίπου 60 πικραμύγδαλα είναι θανατηφόρα δόση για έναν ενήλικα.

2. Αλεύρι

Σίγουρα δε θα πάρεις να φας σκέτο αλεύρι, αλλά τι γίνεται με την ωμή ζύμη που πολλοί τρώνε με το δάχτυλο. Στην πραγματικότητα πρέπει να την αποφεύγεις γιατί το αλεύρι κατά διάρκεια της μεταφοράς του στο σούπερ μάρκετ είναι πιθανό να έρθει σε επαφή με παθογόνα βακτήρια όπως για παράδειγμα το Ε.Coli που παράγει την τοξίνη Shiga (STEC), η οποία δημιουργεί φθορές στο έντερο, τα οποία μόνο με το μαγείρεμα μπορούν να εξολοθρευτούν.

3. Μελιτζάνα

Μην πειραματιστείς να δαγκώσεις ποτέ ωμή μελιτζάνα. Πάντα θα την κυνηγάει η ρετσινιά ότι περιέχει δύο τοξικές ουσίες που την κάνουν να είναι πικρή και επικίνδυνη: Νικοτίνη και σολανίνη(στρύχνοι) .

4. Πατάτες

Οι ωμές πατάτες μπορεί να σου προκαλέσουν διάφορα γαστρντερικά προβλήματα και καλό είναι να μην επιχειρήσεις να τις δοκιμάσεις ωμές, αλλά και δηλητηρίαση που οφείλεται στην βρώση πατατών που περιέχουν υπερβολικές ποσότητες σολανίνη.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.