Τα πελώρια «τείχη του χιονιού» στην Ιαπωνία – Ένα εντυπωσιακό θέαμα

0 140

Το μήκος της μοναδικής αυτής διαδρομής στον κόσμο φτάνει τα 90 χιλιόμετρα. Ονομάζεται Tateyama Kurobe Alpine Route και βρίσκεται στις παγωμένες Ιαπωνικές Άλπεις. Η διαδρομή αυτή είναι γνωστό ως και τα «τείχη του χιονιού». Και από τις φωτογραφίες μπορείτε να καταλάβετε το γιατί.

Η περιοχή μέχρι το 1971 ήταν ένα εντελώς απροσπέλαστο μέρος, τουλάχιστον για μεμονωμένους ορειβάτες. Όμως από τότε τα τείχη ολοκληρώθηκαν, έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο δημοφιλής και γραφικές χειμερινές διαδρομές, όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα στενό πέρασμα 500 περίπου μέτρων. Η χιονόπτωση είναι εξαιρετικά έντονη στην περιοχή και το πέρασμα δημιουργείται μόλις καθαριστεί ο δρόμος από τους αρμόδιους φορείς. Όταν πια φτάσει η άνοιξη, οι τουρίστες συρρέουν για να το περπατήσουν και να το θαυμάσουν.

Η περιοχή έχει πλέον αναβαθμιστεί, καθώς έχει ξενοδοχεία, καταστήματα με εξοπλισμό και άλλα, καθώς και ένα τελεφερίκ. Οι λάτρεις της ορειβασίας και της πεζοπορίας θα το αγαπήσουν με την πρώτη ματιά.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.