Η καθημερινή σου ενημέρωση!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μανιαδάκης καταρρίπτει τα περί σκευωρίας και «καρφώνει» Πλεύρη

13

Σε αποτίμηση των όσων είπε κατά την εξέτασή του ο Νίκος Μανιαδάκης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι με όσα είπε στην Επιτροπή ο κ. Μανιαδάκης καταρρίπτονται τα περί σκευωρίας. Συγκεκριμένα ανάφεραν:

«Παρά την καθοδήγηση και την προστασία που πρόσφεραν επί ένα τριήμερο τα μέλη της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή στον κ. Μανιαδάκη, ο ίδιος αναγκάστηκε τελικά την τελευταία μέρα και μετά από επίμονες ερωτήσεις να παραδεχτεί, σύμφωνα με τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι «οι εισαγγελείς ό,τι έκαναν στη διάρκεια των καταθέσεών του, το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Νovartis».

«Στο πλαίσιο της δουλειάς τους ενήργησαν οι άνθρωποι», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να δήλωσε ο κ. Μανιαδάκης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποκάλυψε ότι συνεργάστηκε στενά με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη όταν ήταν υπουργοί Υγείας και για το λόγο αυτό είχε συχνές συναντήσεις με τον τότε σύμβουλο και νυν εισηγητή της πλειοψηφίας στην προανακριτική κ. Αθανάσιο Πλεύρη.

Σύμφωνα με το μάρτυρα οι συναντήσεις αυτές γίνονταν για να παρθούν αποφάσεις σχετικές με τις απαιτήσεις της τρόικας.

Ως νέος Διαματάρης παραδέχθηκε ότι ουδέποτε ήταν καθηγητής στην Οξφόρδη, όπως ισχυριζόταν τόσα χρόνια.

Επιπλέον, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στα μέλη της επιτροπής το γεγονός ότι όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο να επαναφέρει σε ισχύ τις καταθέσεις που έδωσε ως προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα «Αναστασίου» ή αν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου κατηγορούμενου, εκείνος απάντησε «με αιφνιδιάζετε, δεν το έχω σκεφτεί, δεν το αποκλείω, επειδή είμαι κατηγορούμενος δε θέλω να απαντήσω».

Μήπως με αυτή την απάντηση στέλνει μήνυμα με αποδέκτες την πλειοψηφία της Βουλής και την κυβέρνηση;»

Πηγή: reader.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More