Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Συναγερμός διαρκείας στην Αθήνα: ”Θωρακίζεται” ο Έβρος, πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

395

Έτοιμη να στείλει ξανά μετανάστες στον Έβρο έιναι η Άγκυρα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε το ”σήμα” πριν λίγα 24ωρα, ο οποίος υποστήριξε ότι τα σύνορα της Τουρκίας εξακολουθούν να είναι ανοιχτά για τους μετανάστες που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες.

Η Αθήνα και το ελληνικό Πεντάγωνο ούτως ή άλλως προετοιμάζονταν και θωράκιζαν τα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας, καθώς θεωρούν βέβαιη την επιστροφή της «υβριδικής απειλής» της Τουρκίας. Πλέον όμως οι Ενοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό ανεβάζουν και άλλο το επίπεδο επαγρύπνησης.

«Οποιος θέλει, μπορεί να φύγει φυσικά. Εμείς δεν προβάλαμε κανένα εμπόδιο, αλλά λόγω της πανδημίας βέβαια οι άνθρωποι δεν μετακινούνται προς τα εκεί. Η διαδικασία πήγε λίγο πίσω» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, τονίζοντας με έμφαση ότι η πολιτική της Τουρκίας «των ανοιχτών συνόρων» συνεχίζεται.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους: ”Η Τουρκία θα προκαλέσει «ατύχημα»-Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές”

Συναγερμός διαρκείας

Στην Αθήνα πάντως ο «συναγερμός» δεν έληξε μετά την αποχώρηση των μεταναστών από τον Εβρο στα τέλη Μαρτίου, όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αντίθετα, έγιναν κινήσεις επιπλέον θωράκισης των συνόρων, οι οποίες συνεχίζονται. Κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή του Εβρου ενισχύθηκε ο υπάρχων φράχτης.

Τοποθετείται νέος, σε σημεία όπου δεν υπήρχε, ενώ μπαίνουν και άλλου τύπου εμπόδια. Και βέβαια Στρατός και Αστυνομία βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση ενισχυμένοι και από τις δυνάμεις της Frontex. Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα, εξάλλου, έχουν ένα επιπλέον «εφόδιο», την εμπειρία.

Την ίδια ώρα, σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο της επιτήρησης και της αποτροπής μεταναστευτικών ροών βρίσκονται πολλά σκάφη του Λιμενικού αλλά και 15 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Αιγαίου.

Ελληνογαλλικό “μέτωπο” κατά Τουρκίας: Απέπλευσε η Φ/Γ ”ΥΔΡΑ” για την επιχείρηση ”ΕΙΡΗΝΗ”

Μάλιστα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας σε μία προσπάθεια να επισημανθεί η αυξημένη επαγρύπνηση αλλά και να ενισχυθεί το ηθικό των δυνάμεων, πραγματοποιεί επιθεωρήσεις σε περιοχές των συνόρων, όπως έγινε προ ημερών με την περιοδεία του υπουργού Αμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε φυλάκια σε Οινούσσες, Παναγιά, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι. Πρόθεση του «Πενταγώνου» είναι αυτές οι επισκέψεις να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More