Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Στην έκδοση 7ετούς ομολόγου προχωράει η Ελλάδα

Στην έκδοση 7ετούς ομολόγου αναμένεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Την πρόθεση του ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το βιβλίο προσφορών δεν αποκλείεται να ανοίξει ακόμη και αύριο.

Στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.

Στόχος οι θεσμικοί επενδυτές

Η προσέλκυση «καλών» επενδυτών και όχι ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο είναι ο κεντρικός στόχος του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές. Και τούτο διότι η κάλυψη της έκδοσης από θεσμικούς επενδυτές θα δώσει και το «στίγμα» της αξιοπιστίας προς τα ελληνικά ομόλογα.

Προς τον σκοπό αυτό είχε γίνει εδώ και καιρό από τον ΟΔΔΗΧ όλη η αναγκαία προετοιμασία και ετοιμότητα. Αρμόδια στελέχη εκτιμούσαν επίσης ότι η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά ομολόγων θα συνεχισθεί, ανεξάρτητα από τα προσωρινά σκαμπανεβάσματα των αποδόσεων.

Το εύρος της έκδοσης

Σημειώνεται ότι ο ΟΔΔΗΧ έχει καλύψει σχεδόν όλες τις ανάγκες για το 2019 (απομένουν 2 δισ. ευρώ με βάση τον ανώτατο στόχο για 7 δισ. ευρώ). Ως εκ τούτου αρμόδιες πηγές υπογραμμίζουν πως δεν θα κρίνει το «ύψος» της έκδοσης την επιτυχία της, αλλά η ποιότητά της, όπως προαναφέρθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΔΔΗΧ έχει προχωρήσει σε δύο εκδόσεις ομολόγων το 2019 (τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο με 5ετές και 10ετές ομόλογο), με τις οποίες κάλυψε περίπου το 70% του φετινού προγράμματος δανεισμού του.

Πηγή: capital.gr

loading...
Leave A Reply