Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Στη Μόρια ο Μητσοτάκης – «Απάνθρωπες και ντροπιαστικές συνθήκες»

20

Όπως σημειώνει η ΝΔ έπρεπε να επισκεφθεί για μία ακόμη φορά τη Μόρια ο κ. Μητσοτάκης, για να κάνουν «όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες, οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού». Η οδός Πειραιώς σχολιάζει πως οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα είχε υποτίθεται ολοκληρώσει το έργο το 2017. 

Συνθήκες υγιεινής και άσυλο

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόρια η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι η έλλειψη ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι το μόνο πρόβλημα

«Στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να είναι απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μια ευρωπαϊκή χώρα. Αρκεί μόνον το εξής: κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ένα ντους σε περισσότερους από 85″, σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Μόρια λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και ενημερώθηκε από τον διοικητή του κέντρου Ιωάννη Μπαλμπακάκη. Ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι στη Μόρια, η οποία έχει σχεδιαστεί για 3.100 άτομα, φιλοξενούνται σήμερα 5.225 άνθρωποι, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (83%) είναι Αφγανοί. 

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα -εκτός από τις συνθήκες υγιεινής- παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. 

Καθυστέρηση που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, οι αρμόδιοι εξήγησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η Πειραιώς.

newsit.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More