Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Σημαντική εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με τα επερχόμενα γεγονότα των προφητειών – Ερντογάν: Κλείνουν τα Στενά του Βοσπόρου «Ιστορία» η Συνθήκη του Μοντρέ

Να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου επιθυμεί τώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο CNN.

ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως σύμφωνα με τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης από τα Στενά του Βοσπόρου θα περνούν μόνο τα πλοία ξηρού φορτίου ενώ όλα τα υπόλοιπα πλοία, πρόκειται να περνούν από την διώρυγα της Κωνσταντινούπολης όπου εντούτοις εκεί δεν θα συνθήκη του Μοντρέ.

Η Συνθήκη του Μοντρέ ή Συνθήκη για το καθεστώς των Στενών αφορά, μεταξύ άλλων, εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης.

“Η Συνθήκη του Μοντρέ αφορά και δεσμεύει μόνο τα Στενά. Η Διώρυγα είναι εκτός της Συνθήκης του Μοντρέ. Η Συνθήκη του Μοντρέ μαζί με τα Στενά είναι ιστορία”, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Εφόσον τα όσα διαμηνύει ο Τούρκος Πρόεδρος επαληθευτούν η Τουρκία κατά συνέπεια θα είναι σε θέση να ελέγχει τον διάπλου τον πλοίων από την διώρυγα γεγονός που αναμφίβολα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα παγκόσμια δεδομένα της ναυσιπλοίας.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.