«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μετωπική» Σκουρλέτη – Γεροβασίλη

13

Καζάνι που βράζει ήταν η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι βουλευτές, συγκρούστηκαν με αφορμή την οικονομική εισφορά που καλούνται να δίνουν στο κόμμα από την βουλευτική τους αποζημίωση, αλλά και τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν συνεργάτες.

Στην πρώτη περίπτωση οι βουλευτές δεν είδαν με καλό μάτι την πρόταση της Κουμουνδούρου να τους ζητήσει να καταβάλουν το 40% της αποζημίωσής τους στο κόμμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσουν περίπου 2,5 χιλιάδες από την μηνιαία αποζημίωση των 6.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα υποχρεούνταν να δίνουν το 20% και μόνο όσοι πίστευαν ότι το κόμμα θα οργάνωνε κοινωνικές δράσεις, που χρειάζονταν χρηματοδότηση έδιναν εκουσίως άλλο ένα 20%. Επικαλούνται επίσης ότι στα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) η εισφορά είναι γύρω στο 15% και όχι 40%.

Στην δεύτερη περίπτωση, πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καλομάθει να έχουν γύρω τους μια πλειάδα συνεργατών, ζητούν τώρα τους υπαλλήλους, που είχαν στα υπουργικά τους γραφεία. Και επειδή δεν μπορούν, καθώς έχουν μόνο πέντε θέσεις ο καθένας, θέλουν να μεριμνήσει το κόμμα για το πρόβλημα, δεσμεύοντας θέσεις από τους βουλευτές.

Το θέμα έφερε πολλή γκρίνια, στην κοινοβουλευτική ομάδα, με τον Πάνο Σκουρλέτη να θέτει το ζήτημα, την Εφη Αχτσιόγλου να προσπαθεί να το εξηγήσει το πρόβλημα λέγοντας ότι η ίδια έχει μία πλειάδα πολύ ικανών συνεργατών, που πρέπει να απορροφηθούν από το κόμμα και την Ολγα Γεροβασίλη να παρεμβαίνει και να κόβει κάθε συζήτηση λέγοντας πως «το κόμμα είναι κόμμα και η κοινοβουλευτική ομάδα, κοινοβουλευτική ομάδα».

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και απάντησε στους βουλευτές λέγοντας πως όλοι οι υποψήφιοι που συμπεριελήφθησαν στις εκλογικές λίστες του κόμματος είχαν συμφωνήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης φέρεται να επανέφερε πρόταση για λειτουργία των βουλευτικών γραφείων μέσα στις Νομαρχιακές Επιτροπές για τον καλύτερο συντονισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη βάση.

Ωστόσο αυτές οι επισημάνσεις πάντως μάλλον προκάλεσαν δυσαρέσκεια από βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να διαθέσουν τον ένα συνεργάτη τους στο κόμμα ή να πληρώνουν σχεδόν τον μισό τους μισθό.

Η η νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη παρενέβη και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται στην τοποθέτησή της να δικαιολόγησε τους βουλευτές, ενώ πρόσθεσε ότι θα αποφασίσει γι αυτά τα θέματα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ωστόσο αυτό δεν άρεσε στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος αντέδρασε έντονα και υπενθύμισε ότι δεν πρόκειται για δική του άποψη αλλά για απόφαση του κόμματος. «Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια να επιδιώκει και να θέτει ως στόχο την αποτελεσματική και προγραμματική αντιπολίτευση και από την άλλη, από την ώρα που δεν υπάρχουν υπουργικά καθήκοντα και γραφεία, να αποστερείται το κόμμα από τις απαραίτητες υπηρεσίες στελεχών που απέκτησαν εμπειρία μέσα από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης», φέρεται να είπε.

Τελικά την κατάσταση εκτόνωσε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλλον μετέθεσε για αργότερα την απόφαση, σημειώνοντας ότι τελικά το κόμμα είναι που θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Χθες πάντως ο Πάνος Σκουρλέτης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την ένταση που επικράτησε στην Κοινοβουλευτική ομάδα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι διαρροές είναι κακόβουλες πολλές φορές. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι κάποιοι στενοκέφαλοι που θεωρούν ότι αντί να μιλούν ανοιχτά, αυτό άλλωστε το έχουμε κατακτήσει, προτιμούν να μιλούν στους φίλους τους και να κάνουν διαρροές».

crashonline.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time