Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Self-tests: Απλοποιείται η δήλωση αποτελέσματος στο self-testing.gov.gr

Self-tests: Απλοποιείται η δήλωση αποτελέσματος στο self-testing.gov.gr

Σε απλοποίηση των δηλώσεων self test προχωρά η κυβέρνηση μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o δημοσιογράφος Λάμπρος Δεμερτζής, κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι θα υπάρξει απλοποίηση της διαδικασίας ως προς τις παραμέτρους των δηλώσεων.

Ποιοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self tests

Εκτός από τους μαθητές και τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, από σήμερα μπορούν να προμηθεύονται τα self tests από τα φαρμακεία και οι εργαζόμενοι στους εξής κλάδους:

  • Λιανεμπόριο
  • Εστίαση
  • Xρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες
  • Mεταφορές
  • Yπηρεσίες καθαρισμού
  • Kομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής
  • Yπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων σχολές οδηγών

Self tests: Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η προμήθεια των self tests θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

 

Tα self-tests που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Πέμπτη, 13 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα και των δύο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Την εβδομάδα από 10 έως 16 Μαΐου 2021 τα αρμόδια για την εφαρμογή της προαναφερθείσας ΚΥΑ ελεγκτικά όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.