Η καθημερινή σου ενημέρωση!

S-300: «Ναι, οι Ρώσοι στόχευσαν μαχητικά αεροσκάφη μας στην Συρία» λέει το Ισραήλ

Το Ισραήλ δήλωσε σήμερα πως ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βρέθηκαν τον Μάιο υπό ρωσικά αντιαεροπορικά πυρά από συστήματα τύπου S-300 που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία, τα οποία όμως δεν πέτυχαν τον στόχο τους, χαρακτηρίζοντας την αντιπαράθεση ως ένα συμβάν που δεν επαναλήφθηκε. Αφού βοήθησαν τη Δαμασκό να αναστρέψει το κλίμα στον υπερδεκαετή εμφύλιο πόλεμο, οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία κάνουν συχνά τα στραβά μάτια σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων φιλοϊρανών μαχητών και μεταφορών όπλων.

Όμως το ισραηλινό δίκτυο Channel 13 TV μετέδωσε πως, στις 13 Μαΐου, συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 που χειρίζονταν ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσε βλήματα κατά των ισραηλινών μαχητικών ενώ πραγματοποιούσαν έξοδο στη Συρία χωρίς να πλήξουν κανένα από αυτά. «Ήταν ένα μοναδικό συμβάν», δήλωσε ο Γκαντς σε διάσκεψη που διοργάνωσε το Channel 13, όταν ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει την αναφορά.

Τι είχαν μεταδώσει τα ισραηλινά μέσα
Η ρωσική εκτόξευση σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος «δεν βρισκόταν πλέον εκεί γύρω», είπε. Η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλια. Ο συντονισμός του Ισραήλ με τη Ρωσία πάνω από τη Συρία είναι «μια κατάσταση που είναι σταθερή τώρα, νομίζω», είπε ο Γκαντς και πρόσθεσε «αλλά επανεξετάζουμε πάντοτε αυτή την ιστορία σαν να την είχαμε ξεκινήσει μόλις τώρα».

Μάλιστα, το ρωσικό κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, που υπάγεται στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, είχε δηλώσει ότι τα ισραηλινά μαχητικά τύπου F-16 εκτόξευσαν περίπου 22 πυραύλους στις 13 Μαΐου με στόχο ένα «επιστημονικό ερευνητικό κέντρο».

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.