Ρώσος ψαράς ανεβάζει φωτογραφίες από ψάρια «τέρατα» που ζουν πολύ βαθιά στο βυθό

471

Ο Ρόμαν Φεντόρτσοφ ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του σε αλιευτικές μηχανότρατες. Ορισμένα από τα αλιεύματά του, ωστόσο, καταλήγουν να γίνονται viral στο διαδίκτυο αντί να γίνονται τροφή για κάποιους.

Ο λογαριασμός του στο Instagram και το Twitter είναι γεμάτος από φωτογραφίες από τα πιο περίεργα θαλάσσια είδη που έχουν βρεθεί σε μεγάλα βάθη.

Ο άνδρας πίσω από τις φωτογραφίες αυτές εργάζεται σε μια μηχανότρατα στο Μουρμάνσκ (στην βορειοδυτική άκρη της Ρωσίας) και χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του για να τεκμηριώσει τα «τερατώδη» πλάσματα που πιάνουν στα δίχτυα τους. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα περίεργα ψάρια που φωτογραφίζει, μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες τρόμου. Ωστόσο, ο ίδιος δεν δείχνει κανένα σημάδι φόβου κατά των χειρισμό των ψαριών και προσθέτει μια δόση χιούμορ στα σχόλια που συνοδεύουν τις φωτογραφίες του.

«Είμαι 39 ετών και εργάζομαι σε μηχανότρατες εδώ και 17 χρόνια» δήλωσε ο Ρόμαν στο Bored Panda. Ο Ρόμαν τράβηξε τις περισσότερες από τις φωτογραφίες του στις θάλασσες της Νορβηγίας και του Μπάρεντς ενώ κάποια άλλα προέρχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Μόλις βρεθεί σε ένα αλιευτικό ταξίδι, ο 39χρονος και οι συνάδερφοί του εργάζονται σε βάρδιες των 6 ωρών. Δουλεύουν 6 ώρες, και στη συνέχεια ξεκουράζονται για άλλες τόσες. «Πρέπει να πιάνουμε εμπορικά ψάρια, όπως μπακαλιάρους, κοκκινόψαρα, εγκλεφίνους, ρέγγες, σκουμπριά» πρόσθεσε.

«Κατά τη διάρκεια της βάρδιας μου, εργάζομαι στο εργοστάσιο ψαριών. Είμαι υπεύθυνος για την επεξεργασία των ψαριών, αλλά πρέπει να ελέγχω και τους άλλους ναυτικούς στην δουλειά τους».

Ο Ρόμαν λατρεύει να βρίσκει ασυνήθιστους τύπους ψαριών. «Αποφάσισα να ανοίξω λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για το πώς φαίνονται μερικά από τα ψάρια. Εντυπωσιάζομαι κάθε φορά από κάποιο ψάρι των βαθέων υδάτων και θέλω να μοιράζομαι την εμπειρία μου με άλλους ανθρώπους. Ποτέ δεν φοβάμαι τα ψάρια που πιάνω. Πάντα εντυπωσιάζομαι» λέει ο Ρόμαν. Ωστόσο, κάποια από αυτά είναι πραγματικά τρομακτικά.

[iefimerida.gr]

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.