Ρίχνει το αγγούρι στο ποτήρι και μετά πίνει το νερό. Μόλις δείτε τον λόγο, θα το κάνετε κι εσείς!

0 45

Το νερό με αγγούρι είναι ένα ρόφημα που μπορείτε να το πίνετε όποτε είστε διψασμένοι. Όχι μόνο βοηθά το σώμα να ενυδατωθεί, αλλά γενικότερα μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.

Δείτε παρακάτω όλα τα οφέλη του νερού με αγγούρι και μερικές συνταγές για να δοκιμάσετε.

1. Σας βοηθά να ενυδατωθείτε

Όταν είστε ενυδατωμένοι, το σώμα έχει την σωστή θερμοκρασία, βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα και καθαρίζει τις τοξίνες. Έχετε περισσότερη ενέργεια και τα όργανα σας λειτουργούν καλύτερα. Το νερό με αγγούρι έχει πιο ευχάριστη γεύση, που σας κάνει να το πίνετε πιο συχνά.

2. Παρέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

Το νερό είναι ζωτικό για το σώμα, αλλά από μόνο του δεν περιέχει βιταμίνες. Προσθέτοντας αγγούρι, προσθέτετε και βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και φρούτα, για αντιοξειδωτικά και επιπλέον βιταμίνες.

3. Μειώνει την πίεση

Είναι σημαντικό να έχετε υπό έλεγχο την πίεση σας. Πίνοντας νερό με αγγούρι συμβάλλετε σε αυτό, χάρη στο κάλιο που περιέχουν τα αγγούρια. Και αφού τα αγγούρια δεν περιέχουν νάτριο, θα επωφεληθείτε πλήρως από το σημαντικό αυτό θρεπτικό στοιχείο.

4. Μειώνει την όρεξη

Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με αγγούρι όταν πεινάτε, μειώνετε την όρεξη σας. Πολλές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε, ενώ στην πραγματικότητα διψάμε. Πίνοντας νερό με αγγούρι μπορείτε να καταλάβετε αν πραγματικά πεινάτε ή όχι και να γλιτώσετε τις ανεπιθύμητες θερμίδες.

5. Ανακουφίζει το δέρμα

Όταν είστε ενυδατωμένοι, το δέρμα είναι απαλό και ελαστικό. Με τα αγγούρια παίρνετε επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Το αγγούρι περιέχει πυρίτιο, το οποίο συμβάλλει στην υγεία του δέρματος. Μπορείτε να βάλετε αγγούρια απευθείας στο δέρμα, αφού συμβάλλουν στην ανακούφιση ερεθισμών. Έτσι βοηθάτε την επιδερμίδα σας μέσα έξω.

6. Βοηθά τους μυς

Είτε θέλετε να αποκτήσετε μυϊκή δύναμη, είτε όχι, είναι καλή ιδέα να διατηρείτε τους μυς σας υγιείς. Το αγγούρι βοηθά τους ιστούς των μυών να παραμείνουν υγιείς. Ένα ποτήρι νερό με αγγούρι την ημέρα συμβάλλει στην υγεία των μυών αλλά και ολόκληρου του σώματος.

7. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το νερό με αγγούρι συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος. Περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και βοηθά το σώμα να διώξει τις τοξίνες. Η αποτοξίνωση του σώματος δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο. Προσέξτε τα τρόφιμα που καταναλώνετε, ειδικά αυτά που είναι τοξικά για το σώμα.

8. Ίσως έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα αγγούρια πιθανόν να διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Φυσικά, από μόνα τους δεν είναι αρκετά δυνατά για να καταπολεμήσουν τον καρκίνο, αλλά συμβάλλουν στην διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.