Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Προορισμοί: Γνωρίστε τη μυστική γοητεία του Συρράκο Ιωαννίνων

34

Για μία ακόμη φορά αποφασίσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, τη γοητεία που κρύβει εκείνη και τα ορεινά χωριά της. Το labelnews.gr σας ταξιδεύει στο Συρράκο Ιωαννίνων, σε ένα από τα ωραιότερα ηπειρώτικα χωριά.

Είναι γραφικότατο και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα Ζαγοροχώρια, τα οποία όμως βρίσκονται πολύ βορειότερα. Είναι γραφικότατο και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα Ζαγοροχώρια, τα οποία όμως βρίσκονται πολύ βορειότερα.

Επί Τουρκοκρατίας αποτέλεσε σημαντικό κέντρο εξαγωγής προϊόντων, είχε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη χάρη στα μεγάλα κοπάδια γιδοπροβάτων, το εμπόριο και την αργυροχρυσοχοΐα που συγκεντρώνονταν από τα γειτονικά χωριά και κυρίως τη Θεσσαλία.

Περπατήστε ασταμάτητα στα απίθανα καλντερίμια χαζεύοντας τα αρχοντόσπιτα με τις τοξωτές εισόδους και πιείτε παγωμένο νερό από τις πέτρινες βρύσες. Φύση και άνθρωπος σε άψογη συνεργασία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς οι αναστηλώσεις και οι φροντίδες των Βλάχων κατοίκων του δεν αποσκοπούν σε κέρδη από τον τουρισμό.

Αν είστε λάτρεις των ορεινών τοπίων, τότε μία διαμονή σε έναν από τους ξενώνες που διαθέτει η περιοχή θα σας πείσει πως το να βλέπεις τα βράχια που κοσμούν τον περίγυρο του χωριού είναι το ίδιο μαγευτικά με το απόλυτο πράσινο που μπορεί να έχετε συνηθίσει σε άλλες εξορμήσεις.

Για τη διαμονή σας επιλέξτε ανάμεσα στους απλούς ξενώνες Συρράκο και Κάζα Κάλντα που βρίσκονται εντός του χωριού, αλλά και τους Ναπολέων Ζάγκλης και Βογιάρου που βρίσκονται στη διπλανό χωριό, τους Καλαρρύτες και απέχει σχεδόν δέκα λεπτά από το Συρράκο.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More