Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πόσος καφές χρειάζεται για την υγεία της καρδιάς;

109

Καφές – Eρευνητές ανακάλυψαν ότι καφεΐνη ισοδύναμη με 4 φλιτζάνια δυνατού καφέ την ημέρα για 10 ημέρες θα μπορούσε να εμποδίσει τον κυτταρικό θάνατο και να βελτιώσει την υγεία του καρδιακού ιστού.

Τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα θα μπορούσαν να ενισχύουν την υγεία της καρδιάς σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας βελτιώνοντας την ελαστικότητα των τοιχωμάτων των αγγείων τους, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS Biology.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιακή νόσο, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 19% και ενδεχομένως να περιορίσει τον κίνδυνο για άλλα προβλήματα υγείας, όπως ηπατική νόσο και ορισμένα είδη καρκίνου.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Γερμάνια εξέτασε την επίδραση της καφεΐνης στον καρδιακό ιστό ανθρώπων και σε ποντικούς στο εργαστήριο σε μοριακό επίπεδο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι καφεΐνη ισοδύναμη με 4 φλιτζάνια δυνατού καφέ την ημέρα για 10 ημέρες θα μπορούσε να εμποδίσει τον κυτταρικό θάνατο και να βελτιώσει την υγεία του καρδιακού ιστού.

Προειδοποιούν ωστόσο ότι αν και ορισμένοι άνθρωποι μπορεί ενδεχομένως να έχουν οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση καφέ, υπερβολική πρόσληψη μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό παλμό, να προκαλέσει προβλήματα στον καρδιακό ρυθμό και ενδεχομένως να προάγει την ανάπτυξη όγκων.

womanslife.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More