Πόσες Φορές το Μήνα Πρέπει να Εkσπεpματwvει ένας Άντρας για να Μην πάθει Καρκίνο του Προστάτη!

0 2.161

Εάν ανησυχείτε μήπως πάθετε καρκίνο στον προστάτη, πάρτε αυτό το προληπτικό μέτρο στην άνεση του δωματίου σας!

Πολλές μελέτες δείχνουν πως η συχνή εkσπεpμάtιση μειώνει την πιθανότητα καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2016, η εkσπεpμάtιση μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στην πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του προστάτη.


Η έρευνα έγινε πάνω σε 32,000 άντρες από το 1992 μέχρι το 2010 και είδε ότι όσοι 20χρονοι εkσπεpμάτωναν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του προστάτη από εκείνους που εκσπερμάτωvαv 7 ή λιγότερες φορές σε ένα μήνα.

Για τους 40χρονους ο κίνδυνος αυτός μειώθηκε κατά 22%. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κάνουν αυτή την σύνδεση. Το 2003, μία ομάδα επιστημόνων από την Αυστραλία σύγκρινε την συχνότητα εκσπεpμάtισhς 2,300 ανθρώπων – μισοί εκ των οποίων είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως 5-7 φορές την εβδομάδα μείωσε 36% την πιθανότητα καρκίνου σε σύγκριση με όσους εκσπεpμάτωvαv λιγότερο από 2 φορές την εβδομάδα.

Ενώ τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, οι επιστήμονες δεν είναι εντελώς σίγουροι για την σύνδεση αυτή. Ενώ φαίνεται ότι γενικά αυξάνει την υγεία ενός άντρα, πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες για να αναγνωριστεί ο βιολογικός μηχανισμός που είναι υπεύθυνος για αυτή την μείωση της πιθανότητας.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.