Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πως τα ελληνικά ΜΜΕ διαχέουν το φοβικό σύνδρομο και τον κατευνασμό

0 14

Με την υπέρμετρα αυξημένη επιθετικότητά της, η Τουρκία επιζητεί πάση θυσία τον ρόλο της περιφερειακής δύναμης. Βέβαια, οι εξελίξεις δεν εκτυλίσσονται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της μικρής ομάδας γύρω από τον Ερντογάν που κινεί σήμερα τα νήματα στην Άγκυρα. Μόνο η επιδίωξη να καταλάβει θέση περιφερειακής δύναμης δημιουργεί αντιπαραθέσεις, οξύνσεις και τριβές με τους γείτονές της, σε πλήρη αντίθεση με το δόγμα Νταβούτογλου “μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες”.

Η επιδίωξη αυτή, όμως, περιπλέκει και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις. Συγχρόνως η ανακάλυψη ενεργειακών πηγών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικά στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, έχει προκαλέσει τρομακτική όξυνση της επιθετικότητας της Άγκυρας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδας.

Στην μεν πρώτη η οξυμένη επιθετικότητα εκφράστηκε με συγκεκριμένες πράξεις: γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ με συνοδεία πολεμικών σκαφών. Το τουρκικό ναυτικό, μάλιστα, έχει κυριολεκτικά περικυκλώσει την Κύπρο με σχεδόν 20 ναυτικές μονάδες, φρεγάτες, πυραυλακάτους και υποβρύχια. Όσον αφορά την επιθετικότητα έναντι της Ελλάδας, αυτή εκφράζεται με συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, αλλά κυρίως με απίστευτη ρητορική επιθετικότητα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ…

Source slpress.gr
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More