Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πως να εξοντώσεις τα μυρμήγκια στο σπίτι σου εύκολα και γρήγορα!

25
Τα μυρμήγκια κάνουν βόλτες ανενόχλητα στην κουζίνα και στο μπάνιο σου; Αυτός ο εύχρηστος οδηγός θα σε βοηθήσει να τα εξοντώσεις μια και καλή. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει η πιο δραστική και βάρβαρη λύση για την καταπολέμηση τους… δοκίμασε τις προηγούμενες πριν φτάσεις εκεί!

Έχεις ανακαλύψει σειρές από μυρμήγκια να προχωρούν το ένα πίσω από το άλλο στην κουζίνα σου; Θέλεις να μάθεις τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσουν τις επιδρομές; Για αρχή πρέπει να κατανοήσεις πως συνεννοούνται τα έντομα αυτά.

μυρμήγκια εν δράσει

Ένα μυρμήγκι ανιχνευτής βγαίνει από την φωλιά προς αναζήτηση τροφής, αφήνοντας κάποιες ορμόνες που ονομάζονται φερομόνες. Αν βρει τροφή ακολουθεί την ίδια του την μυρωδιά αφήνοντας ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα φερομονών ώστε να την ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μυρμήγκια εργάτες που ενημερώθηκαν ότι κάποιος άφησε ψίχουλα ή ζάχαρη στο πάτωμα.

Τι μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις εύκολα και γρήγορα τα μυρμήγκια στο σπίτι σου;

Μάζεψε τα υπολείμματα φαγητού

μάζεψε τα ψίχουλα

Αν βρουν φαγητό θα έρθουν και σε σένα, αν δεν βρουν θα πάνε σε κάποιο σπίτι που είναι ant friendly! Τοποθέτησε τα προϊόντα σε σκόνη ή κόκκους (αλεύρι, ζάχαρη κ.α.) σε αεροστεγή βάζα και μετά καθάριζε το τραπέζι και τον πάγκο μετά την προετοιμασία του φαγητού και το δείπνο.

μυρμήγκια στην φύση

Σημαντικό είναι να καθαρίζεις το εσωτερικό των ντουλαπιών που αποθηκεύεις φαγητό κατά περιόδους και να μην αφήνεις την τροφή του κατοικίδιου σου ανοιχτή. Αν βγάζεις τα σκουπίδια έξω σε σταθερή βάση και ειδικά αυτά με υπολείμματα τροφής, δεν θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα.

Στέρεψε η κάνουλα της τροφής, τώρα;

καθαρίζοντας τον πάγκο της κουζίνας

Τώρα που τα μυρμήγκια δεν έχουν να περιμένουν τροφή από εσένα, μπορείς να εξαφανίσεις τις φερομόνες και να τα εμποδίσεις από το να ξαναέρθουν καθαρίζοντας και σφουγγαρίζοντας. Χρησιμοποίησε ένα «πράσινο» μείγμα με νερό και ξύδι σε αναλογία 50-50.

Ακόμα λειτουργούν τα έλαια λεμονιού και μέντας μόνο με λίγες σταγόνες διαλυμένες σε νερό. Τέλος οι φερομόνες, τελειώνει και το GPS της φύσης χωρίς να πειράξεις τα μυρμήγκια ή να βάλεις στο σπίτι σου κάποιο ισχυρό χημικό.

μυρμήγκια που παίζουν

Αυτή είναι η ζεν αντίληψη των πραγμάτων. Αν όμως νέα μυρμήγκια αρχίσουν νέο μονοπάτι προς την κουζίνα σου, πάρε ένα wettex και μάζεψε τα ενοχλητικά έντομα αρχίζοντας από το πρώτο της σειράς προς τα πίσω. Μετά τίναξε το πανί έξω μπας και ζήσει κανένα από αυτά. Αν επιμείνουν δυστυχώς η μόνη λύση είναι να τα πάρεις με το wettex και να τα ρίξεις στον νεροχύτη.

Αν επιμείνουν υπάρχουν πιο δραστικά μέτρα

φωλιά μυρμηγκιών
Ακολούθησε το μυρμήγκι στην φωλιά του και μάθε από πού έρχεται. Ύστερα μόνωσε τις εισόδους τους στο σπίτι σου.

Άλλωστε αν μπαίνει το έντομο, μπαίνει και αέρας, οπότε καλό είναι για την οικονομία ενέργειας. Αν γεμίσεις τις τρύπες από τις οποίες μπαίνουν στο σπίτι και αυτά βρουν άλλη δίοδο, τότε…

Ετοιμάσου για πόλεμο!

γραμμή μυρμηγκιών
Έχουμε πόλεμο οπότε σχεδόν όλα επιτρέπονται. Αυτά που ενοχλούν τα μυρμήγκια όσο τίποτε άλλο είναι το αλάτι, η κιμωλία, το κάρυ, το πιπέρι και η κανέλα. Αν δεν μπορείς να σφραγίσεις τα ανοίγματα τοποθέτησε κάτι από τα παραπάνω στην είσοδο από την οποία έρχονται.

Αν είναι να βάλεις κάτι βάλε το πιο ακίνδυνο για τα παιδιά και τα κατοικίδια. Αν μπαίνουν από την πόρτα φτιάξε μια γραμμή με κάποια από τις άνω σκόνες. Αν μετά δεν λειτουργήσει κανένα βιολογικό όπλο, προτίμησε ένα εντομοκτόνο για μυρμήγκια.

Φέρε τον πόλεμο στο σπίτι τους!

κοριοί τροφή των μυρμηγκιών
Τα μυρμήγκια είναι απολύτως απαραίτητα  για κάθε οικοσύστημα και ιδιαιτέρως για αυτά της μικρής κλίμακας. Τα μυρμήγκια έχουν στην διατροφή τους έντομα όπως ψύλλους και κοριούς, για αυτόν τον λόγο η καταστροφή μιας φωλιάς μυρμηγκιών είναι πραγματικά η τελευταία λύση. Άσε που είναι και κακό κάρμα…

μυρμήγκια που συνεργάζονται

Σε κάθε περίπτωση αν δεν έχεις επιλογή, βρες την φωλιά τους και διάνοιξε την τρύπα με ένα ξυλαράκι. Σκοπός είναι να σκοτώσεις την βασίλισσα οπότε πρέπει να καταφύγεις στην βάρβαρη λύση να τους ρίξεις βραστό νερό.

Αν απογοητευτείς απο τις παραπάνω λύσεις υπάρχει η παρακάτω που έχει αποτελεσματικότητα 100%.

Βόρακας: Η πιο δραστική (και βάρβαρη) λύση καταπολέμησης των μυρμηγκιών…

καταπολέμηση μυρμηγκιών βόρακας

Ο βόρακας η αλλιώς βορικό οξύ σε συνδυασμό με ζάχαρη και νερό… Θα τον βρεις στα φαρμακεία (είναι φυσικό υλικό – μια λευκή σκόνη που χρησιμοποιείται κυρίως σε απορρυπαντικά ρούχων)  Ο βόρακας είναι πολύ τοξικός για τα μυρμήγκια αλλά σχετικά ασφαλής για τον άνθρωπο, σε σχέση με τα εντομοκτόνα σε σπρέι που κυκλοφορούν στην αγορά.

καταπολέμηση μυρμηγκιών βόρακας σκονη φαρμακο

Απλά ανακατεύεις ένα φλυτζάνι ζεστό νερό με μισό φλυτζάνι ζάχαρη και δυο κουταλιές βόρακα. Βρέχεις βαμβάκια με το μίγμα και τα τοποθετείς στα συχνά σημεία διέλευσης των μυρμηγκιών (και μακριά απο τα παιδιά!) Το ζαχαρόνερο είναι η αδυναμία τους και τα μυρμήγκια ανιχνευτές σύντομα θα δώσουν σήμα για να ξεκινήσει το φαγοπότι. Έτσι θα μεταφέρουν το τοξικό για εκείνα μίγμα στην φωλιά για να ταΐσουν την βασίλισσα τους. Game over.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να καταφύγεις στον θάνατο των μυρμηγκιών, καθώς αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο του ανθρώπου τόσο στον κήπο όσο και στο σπίτι τρώγοντας εχθρούς των λουλουδιών και των ανθρώπων! Για περισσότερα tips σχετικά με την αντιμετώπιση των εντόμων και την οργάνωση του σπιτιού σου κλικ εδώ!

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More