Πώς να δείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε Facebook και Instagram

58

Μια νέα λειτουργία λάνσαραν από την Τετάρτη, το Facebook και το Instagram, δίνοντας στους χρήστες τους τη δυνατότητα να ελέγχουν πόσο χρόνο δαπανούν καθημερινά online.

Το Facebook ανακοίνωσε μια σειρά από νέες λειτουργίες που θα βοηθήσουν τους χρήστης να ξοδεύουν τον χρόνο τους στο κοινωνικό δίκτυο πιο «συνετά». Αυτές περιλαμβάνουν μια γραμμή εργαλείων που θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν μείνουν online για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και έναν πίνακα ελέγχου που καταγράφει πόσο χρόνο δαπανούν οι χρήστες στην εφαρμογή.

Τα ίδια χαρακτηριστικά διατίθενται και στο Instagram.

Οι αλλαγές αυτές είναι μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να ανακάμψει μετά από μια σειρά σκανδάλων όπως αυτό της Cambridge Analytica και να επανακτήσει τον έλεγχο σε θέματα εθισμού των χρηστών.

Εστιάζοντας στον «καλά δαπανημένο χρόνο» στις εφαρμογές, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θέλει να διασφαλίσει ότι «ο χρόνος που οι άνθρωποι ξοδεύουν στο Facebook και το Instagram [είναι] εκούσιος, θετικός και εμπνευσμένος«.

Να λοιπόν πώς θα μάθετε τον ακριβή χρόνο που περνάτε online σε Instagram και Facebook.

Για το Instagram: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και έπειτα στην επιλογή «Η Δραστηριότητά σας». Κάντε κλικ και θα μεταφερθείτε στον πίνακα ελέγχου που σας δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύετε στην εφαρμογή κάθε μέρα, καθώς και έναν εβδομαδιαίο μέσο όρο.

Στο Facebook, η διαδικασία είναι λιγάκι διαφορετική. Κάτω από την καρτέλα μενού (πάνω δεξιά στην αρχική οθόνη), κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις & Απόρρητο». Στη συνέχεια, υπάρχει μια επιλογή «ο χρόνος σας στο Facebook» και σας μεταφέρει στον πίνακα ελέγχου που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτόν στο Instagram.

loading...

Διαφήμιση

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

x Close

Follow Us