Πως και που πιάστηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τους Τούρκους στον Έβρο! ΧΑΡΤΗΣ

0 545

Κατά πληροφορίες συλληφθέντες από τους Τούρκους είναι ένας Ανθυπολοχαγός κι ένας ΕΠΟΠ, οι οποίοι βρέθηκαν στο δάσος Καστανιών. Στο χάρτη η εκτιμώμενη περιοχή σύλληψής τους από τους Τούρκους.

Η εντύπωση που υπάρχει είναι πως οι Τούρκοι σκόπιμα προχώρησαν στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Δηλαδή είχαν στείλει στη περιοχή περίπολο με στόχο τη σύλληψη Ελλήνων. Περιστατικά κατά τα οποία Έλληνες ή Τούρκοι στρατιωτικοί παραβιάζουν κατά λάθος τη συνοριακή γραμμή στο συγκεκριμένο σημείο είναι συχνά. Πόσο μάλλον αυτές τις ημέρες που η κακοκαιρία και η χιονόπτωση είναι συνεχή. Συνήθως αυτές οι περιπτώσεις επιλύονται σε λίγες ώρες σε χαμηλό επίπεδο. Τώρα κοντεύουμε να συμπληρώσουμε ένα 24ωρο και η διαχείριση γίνεται από “τα ψηλά”.

Το ΓΕΣ επιμένει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, οι Τούρκοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Αυτό είναι αναμενόμενο. Έχει συμβεί κι άλλες φορές. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ότι οι Τούρκοι προχώρησαν στη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι από χθες κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

Από την ώρα που έγινε γνωστό το περιστατικό υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας του ΥΠΕΞ αλλά και του ΥΠΕΘΑ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών.

Ερώτημα πρώτο: τι ώρα ενημέρωσε το ΓΕΣ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ;

Ερώτημα δεύτερο: όπως γράψαμε το τελευταίο διάστημα υπήρχαν περιστατικά από τα οποία φαινόταν πως οι Τούρκοι εκτός από τις εναέριες και θαλάσσιες προκλήσεις κάτι ετοίμαζαν και στο έδαφος. Είχε εκτιμηθεί ο κίνδυνος ενός επεισοδίου όπως αυτό που έγινε χθες στις Καστανιές; Είχαν ληφθεί κάποια επιπλέον μέτρα για τα περίπολα;

Ερώτημα τρίτο: την απάντηση σ΄ αυτό το ερώτημα θα μας τη δώσουν οι Τούρκοι σύντομα. Έχει να κάνει με τον τρόπο και την ένταση που θέλουν να εκμεταλλευθούν τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών.
Θα το “τραβήξουν”;
Θα το “συνδυάσουν” με την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών;
Θα εκβιάσουν;
Θα μας επιστρέψουν τους στρατιωτικούς;

militaire.gr

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.