Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ποιο ήταν το πραγματικό πρόσωπο 12 ιστορικών μορφών που όλοι γνωρίζουμε;

0 460
Ήρθε η ώρα να συνδέσουμε το όνομα με το πρόσωπο.
Από παιδιά ακόμη μαθαίναμε για διάφορους ανθρώπους οι οποίοι επηρέασαν με διάφορους τρόπους την ιστορία του κόσμου. Βασιλιάδες, ποιητές και καλλιτέχνες, που τα ονόματά τους σίγουρα τα ξέρεις, αλλά σχεδόν ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το πώς έμοιαζαν πραγματικά. Φωτογραφίες προφανώς δεν υπήρχαν ώστε να είμαστε σίγουροι για την πραγματικότητα και οι πίνακες σε κάποιες περιπτώσεις είναι ωραιοποιημένοι. Με την βοήθεια της επιστήμης και όσα οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, ορίστε πως έμοιαζαν 12 ιστορικές μορφές που όλοι γνωρίζουμε.

1. Tουταγχαμών
1. TουταγχαμώνΦαραώ που κυβέρνησε την Αίγυπτο από το 1332 έως το1323 πΧ. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως υπέφερε απο διάφορες ασθένειες, μεταξύ αυτών και η ελονοσία που τον σκότωσε στα 19 του. Το πρόσωπό του κατασκευάστηκε με βάση τρισδιάστατες απεικονίσεις που έγιναν στη σωρό του.

2. Νεφερτίτη

2. ΝεφερτίτηΤο 2003 η  μούμια υπ αριθμό.KV35YL αναγνωρίστηκε με αρκετή βεβαιότητα ως η Νεφερτίτη, η σύζυγος ενός από τους Φαραώ της δυναστείας Ακενατόν του 18ου αιώνα. Οι επιστήμονες υποθέτουν πως το πρόσωπό της ήταν κάπως έτσι.

3. Δάντης

3. ΔάντηςΤο πρόσωπο του μεγάλου ποιητή Dante Alighieri, (13ος-14ος αιώνας) ανακατασκευάστηκε το 2007, παρουσιάζοντάς τον με πολύ ελκυστικότερα χαρακτηριστικά από αυτά με τα οποία απεικονιζόταν παλιότερα.

4. Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

4. Ουίλλιαμ ΣαίξπηρΤο πρόσωπο του Σαίξπηρ, ανακατασκευάστηκε με την χρήση την νεκρικής του μάσκας.

5. Απόστολος Παύλος
5. Απόστολος ΠαύλοςΟ απόστολος Παύλος έζησε από το έζησε στο 5-67 μ.Χ. Το 2009, για πρώτη φορά στην ιστορία, έγινε επιστημονική μελέτη σαρκοφάγο του, η οποία βρέθηκε στo εσωτερικό της βασιλικής του Αγίου Παύλου.

6. Άγιος Νικόλαος

6. Άγιος ΝικόλαοςΤο σώμα του βρισκόταν σε μια εκκλησία στην Ιταλία, μέχρι που κλάπηκε από τους Τούρκους  το 1807. Το πρόσωπό του, σχεδιάστηκε με βάση μετρήσεις που έγιναν στο κεφάλι του.

7. Ερρίκος Δ’ της Γαλλίας

7. Ερρίκος Δ’ της ΓαλλίαςΑυτό πιστεύεται ότι είναι το πραγματικό πρόσωπο του Ερρίκου του Δ’, Βασιλιά της Γαλλίας, ο οποίος δολοφονήθηκε από καθολικούς φανατικούς το 1610. Η ανακατασκευή του προσώπου του αποκαλύφθηκε στο κοινό το 2010.

8. Βασιλιάς Ριχάρδος Γ’

8. Βασιλιάς Ριχάρδος Γ’ Η εμφάνιση αυτού του διάσημου βασιλιά, βασίζεται  στην θαυματουργή ανακάλυψη των λειψάνων του σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη του Λέστερ το 2012.

9. Σεμπάστιαν Μπαχ

9. Σεμπάστιαν ΜπαχΤο πρόσωπο αυτού του παγκοσμίου φήμης Γερμανού συνθέτη του 18ου αιώνα, ανακατασκευάστηκε το 2008 από ένα Σκωτσέζο ανθρωπολόγο με βάση ένα χάλκινο ομοίωμα.

10. Κοπέρνικος

10. ΚοπέρνικοςΤο σώμα του ανακαλύφθηκε σε έναν καθεδρικό ναό στην Πολωνία, το 2005. Με την βοήθεια της αστυνομίας, δημιουργήθηκε η απεικόνιση του προσώπου του.

11. H αδελφή της Κλεοπάτρας

11. H αδελφή της ΚλεοπάτραςΟι ερευνητές υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν το σώμα της Αρσινόης, της αδερφής της Κλεοπάτρας, την οποία εκείνη μισούσε. Η αποκάλυψη στηρίζεται στο σχήμα του τάφου, στην χρονολόγηση και σε διάφορους άλλους παράγοντες.

12. Ροβεσπιέρος

12. ΡοβεσπιέροςΗ κύρια πηγή για την  μορφή του, είναι ένα γύψινο αντίγραφο της μάσκας θανάτου του, που φαίνεται πως φτιάχτηκε μετά τον αποκεφαλισμό του. Χρησιμοποιήθηκε scanner χειρός και πολύ δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More