Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ποια μάσκα; Κολομβιανοί σχεδίασαν ειδικό κράνος για τον κορονοϊό – Βίντεο

Ενώ η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη και οι πολίτες καλούνται να φορούν μάσκες και τηρούν αποστάσεις ασφαλείας, Κολομβιανοί μηχανικοί κατασκεύασαν ένα ειδικό κράνος!

Ξεχάστε τις μάσκες προσώπου! Μηχανικοί από την Κολομβία σχεδίασαν ειδικό κράνος παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες για να λειτουργήσει ως «φούσκα προστασίας» κατά του κορονοϊού.

Το φουτουριστικό κάλυμμα προορίζεται για χρήση από άτομα που είναι πιο ευάλωτα και που «ζουν πραγματικά την καθημερινή τους ζωή με πολύ μεγάλο κίνδυνο να αρρωστήσουν», δήλωσε ο μηχανικός, Αντρές Φελίπε Γιράλντο, μιλώντας στο Ruptly.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συν-δημιουργό του κράνους, Ρικάντρο Αντρέθ Κόντε, το αντικείμενο θα ταίριαζε επίσης και σε όποιο θέλει να «προστατευτεί από την ασθένεια, η οποία έχει ήδη μολύνει περίπου 296.000 και σκότωσε πάνω από 10.000 άτομα στην Κολομβία».

Μάλιστα, όπως εξηγούν οι μηχανικοί, το αντικείμενο που δημιούργησαν ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας σχεδίασης, καθώς ήδη απέρριψαν τουλάχιστον 84 προηγούμενες προσπάθειες για τα εν λόγω «κράνη μούσκες».

Το κράνος αποτελείται από μια πλαστική δομή, ένα ηλεκτρικό εξάρτημα, φίλτρα και μια μπαταρία που επιτρέπει την κυκλοφορία καθαρού αέρα μέσα.

Ενώ μπορεί να φαίνεται μεγάλο και ογκώδες, ζυγίζει μόλις 650 γραμμάρια και επιτρέπει στον χρήστη να μιλά στο τηλέφωνο χωρίς προβλήματα, όπως φαίνεται άλλωστε και στο βίντεο.

Η εμπορική αξία του κράνους – φούσκα εκτιμάται σε 400.000 κολομβιανά πέσος, δηλαδή κάτι λιγότερο από 110 ευρώ ή 130 δολάρια.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.