Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πλούσιοι γονείς κράτησαν το σπέpμα του νεκρού γιου τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο για να δημιουργήσουν το εγγόνι τους

872

Ένα πλούσιο ζευγάρι από τη Βρετανία έχει αποκτήσει «εγγονό» χρησιμοποιώντας σπέpμα από τον νεκρό γιο τους.

Το ζευγάρι πήρε την απόφαση να συλλέξει το σπέpμα μετά το θάνατο του μοχαχογιού τους, ο οποίος πέθανε σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα.

Παραβλέποντας αυστηρούς νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, το σπέpμα καταψύχθηκε και μετέβη στις ΗΠΑ, όπου το ζευγάρι, ηλικίας 50 ετών, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τεχνικές επιλογής φύλου για να δημιουργήσει έναν νέο αρσενικό κληρονόμο, ο οποίος γεννήθηκε χρησιμοποιώντας ωάpια δωρητή και παρένθετη μητέρα.

Πλούσιοι γονείς κράτησαν το σπέρμα του νεκρού γιου τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο για να δημιουργήσουν το εγγόνι τους - Εικόνα 2

Το αγόpι είναι τώρα τριών ετών και ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους παππούδες του.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη περίπτωση του είδους της στο Ηνωμένο Βασίλειο – και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τεράστιες ηθικές ανησυχίες.

Ακόμη και ο εμπλεκόμενος γιατρός – ο κορυφαίος ειδικός στον τομέα της εξωσωματικής, Δρ. David Smotrich – έχει παραδεχθεί ότι η υπόθεση ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη.

Πλούσιοι γονείς κράτησαν το σπέρμα του νεκρού γιου τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο για να δημιουργήσουν το εγγόνι τους - Εικόνα 3

Ο Δρ. Smotrich λέει ότι υποδέχθηκε το ζευγάρι στην πρωτοποριακή κλινική του La Jolla IVF, στην Καλιφόρνια.

Ο γιατρός είπε ότι κατάλαβε πως ο γιος του ζευγαριού – ο οποίος ήταν άγαμος – δεν είχε δώσει την επίσημη συναίνεση για τη χρήση του σπέpματός του σε περίπτωση θανάτου του.

Νομικοί επιβεβαίωσαν ότι αυτό σημαίνει πως όσοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να έχουν διαπράξει εγκληματική πράξη και πως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν δίωξη.

Ο Δρ. Smotrich είπε: “Το ζευγάρι έχασε το γιο του κάτω από τις πιο τραγικές συνθήκες. Απλώς ήθελαν έναν κληρονόμο και ένα εγγόνι. Ήταν χρέος μας να τους βοηθήσουμε.”

Η αξιοσημείωτη υπόθεση ξεκίνησε όταν το ζευγάρι, που περιγράφεται από τον Δρ. Smotrich ως εξαιρετικά πλούσιο και από μια αξιοθαύμαστη οικογένεια, έχασε το γιο του σε ηλικία 26 ετών πριν από τέσσερα χρόνια.

Ένας ουpολόγος πήρε το σπέpμα του νεκρού – το οποίο μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 72 ώρες μετά το θάνατο – και αμέσως το κατέψυξε.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο,  το σπέpμα μεταφέρθηκε στην κλινική του Δρ. Smotrich, χρησιμοποιώντας έναν ειδικευμένο ιατρικό κλιματισμό.

Ο Δρ. Smotrich, πρωτοπόρος στην εξωσωματική ο οποίος δημιούργησε το πρώτο μωρό του σωλήνα για ζευγάρι ομοφυλοφίλων το 1997, ήταν υπεύθυνος για μία άλλη πρωτιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2001, όταν βοήθησε τον επιχειρηματία με έδρα το Berkshire κο Ian Mucklejohn να γίνει ο πρώτος μπαμπάς που απέκτησε τρίδυμα με εξωσωματική.

Πλούσιοι γονείς κράτησαν το σπέρμα του νεκρού γιου τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο για να δημιουργήσουν το εγγόνι τους - Εικόνα 4

Ο γιατρός είπε: “Η δημιουργία ενός παιδιού χρησιμοποιώντας μεταθανάτιο σπέpμα είναι εξαιρετικά σπάνια. Το έκανα μόνο πέντε φορές.”

“Αυτό το ζευγάρι ήταν απελπισμένο να δημιουργήσει έναν κληρονόμο. Ήθελαν ένα αγόpι.”

“Αυτό που κάναμε δεν είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η επιλογή φύλου δεν είναι νόμιμη.”

Περίπου πέντε μωρά το χρόνο γεννιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το θάνατο του πατέρα τους. Συνήθως το σπέpμα εξάγεται ενώ οι άντρες είναι ακόμα ζωντανοί, ή τα παιδιά γεννιούνται από κατεψυγμένα έμβρυα που δημιουργήθηκαν από ένα ζευγάρι πριν από τον θάνατο του πατέρα.

Αλλά αυτή μπορεί να είναι η πρώτη περίπτωση στο Ηνωμένο Βασίλειο στην οποία ένα μωρό γεννιέται από σπεpματοζωάρια που συλλέχθηκαν μετά θάνατον. Άλλες περιπτώσεις υπήρξαν στην Ινδία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Ο καθηγητής Allan Pacey, πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας, δήλωσε: “Εάν ο γιος στην περίπτωση αυτή δεν είχε απευθυνθεί σε κλινική και δεν είχε υπογράψει τα απαραίτητα έντυπα συγκατάθεσης για μεταθανάτια συλλογή, αποθήκευση και χρήση του σπέpματός του, τότε έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική πράξη.”

Η διευθύντρια του γραφείου του Δρ. Smotrich, Diane Batzofin, δήλωσε: “Έλαβα μια κλήση από τη μητέρα του νεκρού. Αυτό ήταν ένα πάντρεμα της επιστήμης και της ψυχής. Η μητέρα του μου είπε ότι αυτό θα ήθελε ο γιος της.”

Ο Δρ. Smotrich είπε ότι το ζευγάρι ήταν «πολύ συγκεκριμένο» για τον «τύπο» της δότριας των ωαpίων και της παρένθετης μητέρας, επιμένοντας σε άτομα που ταιριάζουν με το είδος της γυναίκας που πίστευαν ότι ο γιος τους θα είχε παντρευτεί όσον αφορά τη φυσική εμφάνιση, τη διάνοια και την εκπαίδευση.

Πλούσιοι γονείς κράτησαν το σπέρμα του νεκρού γιου τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο για να δημιουργήσουν το εγγόνι τους - Εικόνα 5

Η διαδικασία -συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών της δότριας ωαpίων και της παρένθετης μητέρας, καθώς και τα έξοδα νοσοκομείων- εκτιμάται ότι κοστίζει 60.000 με 100.000€.

Το ζευγάρι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ολοκλήρωση των επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν ότι είναι οι νόμιμοι γονείς του παιδιού.

Ο Δρ. Smotrich είπε ότι λαμβάνει κάθε χρόνο κάρτες Χριστουγέννων από την οικογένεια. Ισχυρίστηκε ότι βοήθησε πολλά άλλα άτομα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών καθώς και μέλη βασιλικών οικογενειών που επιδιώκουν να παρακάμψουν τους νόμους της Βρετανίας.

Ο γιατρός είπε ότι δεν είχε καμία ηθική αντίρρηση να βοηθήσει το ζευγάρι και επιβεβαίωσε ότι το υπόλοιπο σπέpμα καθώς και τρία έμβρυα έχουν μείνει αποθηκευμένα.

“Δεν είμαι εδώ για να κρίνω ποιος πρέπει να γίνει γονέας,” είπε.

“Σε αυτή την περίπτωση, από ό, τι μου είπαν οι γονείς, ο γιος τους ήθελε πολύ να αποκτήσει παιδιά. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα ένα τραγικό συμβάν να έχει ένα ευτυχές αποτέλεσμα.”

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More