Πιγκουίνοι – διαρρήκτες στη Νέα Ζηλανδία!

4

Δύο μικροί πιγκουίνοι της Νέας Ζηλανδίας διέρρηξαν ένα εστιατόριο σούσι που βρίσκεται στον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουέλινγκτον.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο για την παρουσία ενός πιγκουίνου στο κέντρο του Ουέλινγκτον και αφού τον έπιασαν τον άφησαν ελεύθερο στο λιμάνι της πόλης.

Όμως ο πιγκουίνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος την Τρίτη, συνοδευόμενος και από… συνεργό.

Μάλιστα οι δύο πιγκουίνοι είχαν αρχίσει να φτιάχνουν φωλιά μέσα στο εστιατόριο, για να προμηθεύονται την αγαπημένη τους τροφή ευκολότερα.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να δελεάσουν τους μικρούς διαρρήκτες με σολομό προκειμένου να τους πιάσουν και να τους πάνε πίσω στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Jack Mace, διευθυντή της υπηρεσίας προστασίας της φύσης, όταν φτάνει η περίοδος αναπαραγωγής των πιγκουίνων συχνά αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για να εναποθέσουν τα αβγά τους.

O Mace  σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TVNZ: «Μας ενημερώνουν για φωλιές σε σπίτια πολιτών, είναι αρκετά συχνό. Όμως ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός του Ουέλινγκτον είναι κάτι ασυνήθιστο!»

Για να φτάσει μέχρι τον σταθμό το ζευγάρι των χαριτομένων «διαρρηκτών» ίσως χρειάστηκε να διασχίσει έναν αυτοκινητόδρομo.

Όμως είναι πιθανό, σύμφωνα με τον Mace, να τα κατάφεραν και μέσω του συστήματος ύδρευσης.

Με ύψος μόλις 25 εκατοστά και βάρος περίπου ένα κιλό οι μικροί μπλε πιγκουίνοι, γνωστοί και ως πιγκουίνοι νεράιδες, είναι οι πιο μικροί του είδους τους.

Δεν μπορούν να πετάξουν και θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση εξαιτίας της αστικής ανάπτυξης και της απώλειας του φυσικού τους περιβάλλοντος, αλλά και εξαιτίας των σκύλων.

Δείτε το video με τη «σύλληψή» τους:

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time