Η καθημερινή σου ενημέρωση!

«Πάσο» ακόμα και για να δεις φίλους! Τεχνολογία μετρά αποστάσεις! Σταματήστε τον πλανήτη να κατέβουμε, vid

Δεν ξεχνούν αυτά που θέλουν να κάνουν…

«Στο σούπερ μάρκετ, για να συναντήσεις φίλους, στην Ikea, στον κινηματογράφο, στο εστιατόριο ή στο κομμωτήριο: όλοι πρέπει, από το Φθινόπωρο, να έχουν μαζί την ταυτότητα εμβολιασμένου ή τα πιστοποιητικά ανάρρωσης και να μπορούν να τα αποδείξουν στην είσοδο».

Αυτό γράφει το γερμανικό Focus για τα νέα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας και διαχωρισμού των πολιτών που σχεδιάζονται για μετά τις διακοπές στην Γερμανία και γενικά για την Ευρώπη, με ερωτηματικό να μπαίνει πλέον στην Ελλάδα των πυρκαγιών και των όποιων καταστροφών επακολουθήσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδημόνων.

Όπως σχολιάζεται σε γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης, το παρασκήνιο αφορά τα σχέδια της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης που έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, τα οποία ισοδυναμούν με εκτεταμένους περιορισμούς, ειδικά για τους μη εμβολιασμένους.

Θα χρειάζεται λοιπόν πιστοποίηση για την είσοδο ακόμα και σε σουπερμάρκετ, κάτι που έχει ακουστεί και για την Ελλάδα. Το focus γράφει μάλιστα για ανάγκη υγειονομικής ταυτοποίησης ακόμα και για να δει κάποιος φίλους του, σε μία σούπερ δυστοπική προοπτική!!!

Στην προσπάθεια προώθησης των εμβολίων μπαίνουν μάλιστα και σουπερμάρκετ, κάποια εκ των οποίων λειτουργούν και στην χώρα μας.

«Ζήστε αντί να περιοριστείτε. Εμβολιαστείτε» είναι το σύνθημα μιας εκστρατείας από διάφορες γερμανικές αλυσίδες λιανικής υπέρ των εμβολίων. «Στο μέλλον, ο εμβολιασμός θα πρέπει να διαφημίζεται σε ταμεία και βιτρίνες καταστημάτων», υποστηρίζουν.

Οι εταιρείες Aldi Süd και Nord, Edeka, Lidl, Media Markt, Kaufland, Rewe και Thalia θέλουν να χρησιμοποιήσουν διαφημιστικά φυλλάδια πολύγλωσσων πληροφοριών υπέρ των εμβολίων για να λάβουν μέρος στην καμπάνια. Οι εταιρείες Breuninger, Deichmann, Ernsting’s Family, Galeria Karstadt Kaufhof, Intersport και KiK βρίσκονται επίσης πίσω από την πρωτοβουλία.

«Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και να παρακινήσουμε ταυτόχρονα, γιατί μόνο με μια αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μακροπρόθεσμα», αναφέρεται, την ώρα όμως που τα εμβόλια κρίνονται ανεπαρκή για τις μεταλλάξεις των ιών από τα ίδια τα CDC.

Ένας νέος κόσμος που φοβίζει. Και γίνεται ακόμα πιο τρομακτικός, αν ληφθεί υπόψη το πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Αυστραλίας, το οποίο αναπτύσσει τεχνολογία για την παρακολούθηση της κοινωνικής απόστασης των πολιτών!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις:

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.