Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετά την «έξοδο» που του έδειξε ο Χρυσοχοΐδης – Ποιος αναμένεται να τον αντικαταστήσει – Όλο το παρασκήνιο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, από το νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο να του υποβάλει την παραίτησή του. Οι ίδιες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι αρχικά, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, επικαλούμενος και τον θεσμικό του ρόλο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την άρνηση αυτή, φέρεται να έδωσε εντολή να μην περάσει κανένα υπηρεσιακό έγγραφο από το γραφείο του αρχηγού της Αστυνομίας για υπογραφή. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ουσιαστικά κατέστησε «ανενεργό» τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο και του έθεσε σαφές πως ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της εξόδου.

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υπέβαλε τελικά την παραίτησή του.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αντικατασταθεί, αρχικά, από τον υπαρχηγό του Σώματος, τον αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη. Για το μέλλον του Αριστείδη Ανδρικόπουλου αλλά και τις υπόλοιπες αλλαγές που προτίθεται να κάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείου και την ηγεσία της Αστυνομίας αναμένονται, εντός της ημέρας, ανακοινώσεις από τον ίδιο τον υπουργό.

Ωστόσο, οι όποιες αλλαγές στο σύνολο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, μετά τις 22 Ιουλίου δηλαδή όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή.

Σημειώνεται πάντως ότι το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε το μήνυμα για αλλαγές στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ καθώς συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ειρωνική αντίδραση από την Όλγα Γεροβασίλη

Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται προκάλεσαν την αντίδραση της τέως υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία πριν από λίγο έκανε την εξής δήλωση:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

crashonline.gr

loading...
Leave A Reply