Παραδοσιακά, ποντιακά ωτία της γιαγιάς!

3.005

Υλικά:

  • 8 αυγά
  • 2 γιαουρτάκια αγελαδινά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά, τα γιαούρτια, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα.
  • Τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  • Ανοίγουμε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια με πάχος 0.5 cm.
  • Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, και μετά σε μικρότερα κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.

  • Παίρνουμε ένα κομμάτι ρόμβου, κάνουμε μια σχισμή στη μέση και περνάμε τη μια κορυφή του ρόμβου μέσα από τη σχισμή.

Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή σας όρεξη!

loading...

Διαφήμιση

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.