Οι εκλογές τέλειωσαν! Μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω; Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε το βιβλίο του χθες, και να ξεκινήσουμε να γράφουμε το βιβλίο του αύριο;

0 3

Την καλημέρα μου στην παρέα!!! Επιστρέφουμε στην κανονικότητα πια σιγά-σιγά. Αφήνουμε τις εκλογές (10 μήνες και βάλε πια) πίσω, γιατί απ’ ότι φαίνεται στον ορίζοντα, ιδιαίτερες πολιτικές εξελίξεις δεν θα έχουμε στα κοντά, εκτός απροόπτου φυσικά. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί στην πόλη, που ζουν ακόμη σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Επιμένουν να θέλουν να κάνουν αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις των αποτελεσμάτων, των πεπραγμένων, του παρασκηνίου κ.λ.π. Δεν ξέρω αν είναι σωστό για εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους ή λάθος γιατί λειτουργεί όλο αυτό σαν χειρόφρενο και δεν τους αφήνει να προχωρήσουν στη ζωή τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως το γεγονός είναι ότι υπάρχουν και αυτοί οι συμπολίτες μας.

Εγώ πως το βλέπω; Απλά. Οι εκλογές (όλες εννοώ) τελείωσαν. Βγήκαν οι Δήμαρχοι, η Αντιπεριφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι ευρωβουλευτές και τέλος οι βουλευτές στην Πιερία. Τελειώσαμε λοιπόν μ’ αυτά. Είναι καιρός λοιπόν να τ’ αφήσουμε πίσω μας και να γυρίσουμε σελίδα περνώντας πια στις πράξεις.

Το πόσους σταυρούς πήρε ο τάδε δήμαρχος, βουλευτής ή περιφερειακός σύμβουλος και από που, είναι καταγεγραμμένο και μπορεί ανα πάσα στιγμή να το δει ο οποιοσδήποτε εδώ: http://ekloges.pkm.gov.gr/ . Αν νομίζει κανείς ότι μπορεί να τον βοηθήσει κάπου, ας το κάνει. Ο υπόλοιπος κόσμος όμως, (οι ψηφοφόροι δηλαδή), έχει τελειώσει με αυτό το θέμα και πλέον θέλει να προχωρήσει στη ζωή του και ν’ αρχίσει να βλέπει χειροπιαστά αποτελέσματα από τις εκλογικές του επιλογές. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν α’ αυτό το σημείο.

Ήδη το προχθεσινό μπουρίνι, άφησε πίσω του πληγές. Όχι σαν αυτές που άφησε στην Χαλκιδική ή στην Βέροια, αλλά άφησε. Και τώρα οι νεοεκλεγέντες θα πρέπει ν’ ανλάβουν πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πληγέντων. Και αυτή ήταν μόνο η πρώτη γεύση. Σίγουρα θ’ ακολουθήσουν κιάλλα περιστατικά, εύχομαι ελαφρά, μαζί με την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτά θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν στο εξής όλοι όσοι απόλαυσαν της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος. Μπορείτε λοιπόν κύριοι και κυρίες ν’ αφοσιωθείτε σ΄ αυτά. Αυτό θα είναι το έργο σας για την επόμενη 4ετία.

Εμείς, οι πολίτες, είμαι έτοιμοι να βάλουμε πλάτες και να βοηθήσουμε στο έργο σας, αν εσείς είστε έτοιμοι ν’ αναλάβετε δράση. Επιθυμητό είναι όλοι μαζί, πολίτες και αρχές δηλαδή, να δουλέψουμε για το καλύτερο αύριο της Πιερίας και των παιδιών μας.

Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει πρώτα να κλείσουμε το βιβλίο του χθες, και να ξεκινήσουμε να γράφουμε το βιβλίο του αύριο. Του μέλλοντος δηλαδή… Τι λέτε; Είναι έτοιμοι να το κάνουμε;

Πέτρος Σταθακόπουλος.-

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply