Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Οι 12 στρατηγικές επιλογές Μητσοτάκη για τη χώρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019. Κάθε υπουργός, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Στο κλείσιμο της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταχυολόγησε τις 12 κεντρικές στρατηγικές επιλογές που δικαιώθηκαν στις κάλπες και οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσα από την κυβέρνηση και το κάθε υπουργείο χωριστά.

Το ετήσιο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, σε 12 σημεία, όπως τα ανέφερε ο Πρωθυπουργός, περιλαμβάνει τα εξής:

1.  Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες, καλύτερες δουλειές.

2.  Αξία στην ακίνητη περιουσία.

3.  Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα. Εκεί πιστεύω ότι θα δείξουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα -εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο.

5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων. Θα επισκεφτώ αύριο το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου κύκλου συναντήσεων με τις ηγεσίες των Υπουργείων, για να συζητήσουμε για το τολμηρό μας σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι υπηρετούν σήμερα με πάθος και αυταπάρνηση τη δημόσια εκπαίδευση.

6. Ποιοτική Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες.

7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους-εργαζομένων-επιχειρήσεων. «Ζήτησα ήδη από τον Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας ώστε να σταλεί σε όλη την Επικράτεια το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», είπε ο Πρωθυπουργός.

8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης.

9. Προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη.

10. Σύγχρονο και ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

11. Ένα νέο μοντέλο Πολιτισμού, ενημέρωσης και αισθητικής.

12. Μία Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Έχω ήδη επικοινωνήσει με πολλούς ομολόγους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικοινώνησα και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χθες αργά το βράδυ, για να επαναβεβαιώσω τη στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ.

newpost.gr

loading...
Leave A Reply