Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ο Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στη γαλλική Γερουσία για τα Βαλκάνια

5


Στο Παρίσι θα βρεθεί την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει στη γαλλική Γερουσία, στη συζήτηση που κάνει ο πρόεδρος της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν για την κατάσταση στα Βαλκάνια και τη στάση που θα τηρήσει η Γαλλία.

Υπενθυμίζουμε πως ο Εμμανουέλ Μακρόν απέρριψε την πρόταση να ξεκινήσουν η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ΕΕ, ενώ δεν δέχτηκε ούτε τον διαχωρισμό της εξετάσεως των περιπτώσεων των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται στην εισήγηση του, προς την γαλλική Γερουσία, να μιλήσει για την εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση που επικρατούσε στα Βαλκάνια από το 2014 έως το 2017 και πως αυτό άλλαξε το 2018 με την Συμφωνία των Πρεσπών, όταν έγινε μια μεγάλη προσπάθεια προσέγγισης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία που κατέληξε στην αλλαγή των ισορροπιών στην περιοχή.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τον Εμμανουέλ Μακρόν να αναθεωρήσει τη στάση του επισημαίνοντας πως η ΕΕ έχει ανάγκη την σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων.
Την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου και θα συμμετέχει στην συνεδρίαση των Ευρωσοσιαλιστών.

Πηγή: reader.gr

Λογια Σταρατα

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More