Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ο πρώην τροχονόμος που έπειθε πως είναι η μετενσάρκωση του Ιησού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδική επιχείρηση οργάνωσαν οι ρωσικές αρχές για τη σύλληψη ενός πρώην τροχονόμου που ισχυριζόταν ότι είναι η μετενσάρκωση του Ιησού στη Γη και ζούσε με τους ακόλουθούς του στα βάθη της Σιβηρίας εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ελικόπτερα και ένοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους στις κοινότητες των υποστηρικτών του Σεργκέι Τορόπ ή Βησσαρίωνα, όπως είναι το όνομα που είχε επιλέξει και συνέλαβαν τον ηγέτη της αίρεσης μαζί με δύο βοηθούς του.

Σε βάρος του θα απαγγελθούν κατηγορίες για σύσταση παράνομης θρησκευτικής οργάνωσης, καθώς ο κατ’ ισχυρισμόν «μετενσαρκωμένος Ιησούς» φέρεται να αποσπούσε μέσω της αίρεσής του χρήματα από τα μέλη, ασκώντας κατά καιρούς συναισθηματική κακοποίηση εις βάρος τους.

Ο Τορόπ, που απολύθηκε από την Τροχαία το 1989, ισχυριζόταν ότι βίωσε μια «αφύπνιση» την περίοδο που το σοβιετικό καθεστώς ξεκίνησε να καταρρέει. Το 1991 ίδρυσε ένα κίνημα που πλέον είναι γνωστό ως «Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης». Αρκετές χιλιάδες ακόλουθοι της αίρεσης ζούσαν σε απομακρυσμένα χωριουδάκια στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας και περιλάμβαναν Ρώσους υπηκόους αλλά και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Στην αρχική ιδεολογία που προέβαλλε η αίρεση, ο Βησσαρίων ισχυριζόταν ότι ο Ιησούς παρακολουθούσε τους ανθρώπους από μια τροχιά κοντά στη Γη και ότι η Παναγία επέβλεπε την κατάσταση στη Ρωσία.

Αργότερα όμως άρχισε να δηλώνει ότι είναι ο ίδιος μετενσάρκωση του  Ιησού!

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.