Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Ο λόγος που δεν θα σας πειράζει να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στον ήλιο

Τις ζεστές μέρες της άνοιξης και φυσικά του καλοκαιριού, οι περισσότεροι οδηγοί ψάχνουν μια σκιά για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, έτσι ώστε να μη γίνει φούρνος όταν πάνε να το πάρουν. Ακόμα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 21 βαθμών Κελσίου, η αντίστοιχη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με κλειστά παράθυρα μπορεί να φτάσει τους 45 βαθμούς μέσα σε μία ώρα, ενώ με 26,5 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία της καμπίνας φτάνει τους 50,5 βαθμούς!!

Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, έχουν και ευεργετικά αποτελέσματα, ειδικά αυτή την περίοδο του κορονοϊού. Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια των Η.Π.Α., το φαινόμενο του θερμοκηπίου που προκαλείται μέσα στο αυτοκίνητο από τη διείσδυση των ακτινών του ήλιου, μπορεί να σκοτώσει τον COVID-19.

Εάν η θερμοκρασία αυξηθεί στους 54,4 βαθμούς Κελσίου, τότε το 99,99% του ιού θα σκοτωθεί σε μόλις 20 λεπτά. Εάν η θερμοκρασία αυξηθεί περαιτέρω στους 65,5 βαθμούς Κελσίου, τότε ο χρόνος μειώνεται στα μόλις πέντε λεπτά.

loading...